Tilburgs bedrijf Capi Europe lanceert CO2 neutrale bloempotten

De lente heeft zich een paar dagen laten zien, maar helaas moeten we toch echt nog even geduld hebben voor hij écht doorbreekt. Daarom kun je – om de boel toch wat op te vrolijken – meer groen in huis halen. En wel met de Made in Holland-collectie van het Tilburgse bedrijf Capi Europe. Het bijzondere is dat deze potten 100% klimaatneutraal worden geproduceerd. Je herkent ze aan de oranje binnenkant. Extra tof: onlangs hebben deze bloempotten als één van de eerste het ‘CO2 Neutral®’ label ontvangen. Een bijzondere mijlpaal voor dit duurzame merk.

Met deze bloempotten haal je letterlijk en figuurlijk meer groen in huis. En daarnaast, niet geheel onbelangrijk, zijn ze ook gewoon heel erg mooi! Je interieur, tuin, balkon of terras fleurt er gegarandeerd meteen van op. Elk model van de Made in Holland-collectie heeft zijn eigen karakteristieke textuur. De potten hebben een robuust uiterlijk, maar zijn toch superlicht. Daarnaast zijn ze enorm duurzaam en gaan ze heel lang mee: op elke bloempot zit tien jaar garantie. De collectie bestaat uit meer dan twintig modellen in zeven verschillende kleuren.

Het CO2 Neutral® label

Het CO2 Neutral® label garandeert dat bedrijven die dit label ontvangen actief hun lokale en wereldwijde klimaatimpact berekenen, verlagen en compenseren. In tegenstelling tot ‘greenwashing’ kan dit label alleen verkregen worden dankzij serieuze, aantoonbare klimaatinspanningen. Het label wordt uitgereikt door het onafhankelijke bureau Vincotte.

Project Zambia

Capi Europe neemt voor haar klimaatcompensatie deel aan het COMACO Landscape Management Project dat duurzame landbouw en bosbehoud bevordert in Zambia. De belangrijkste doelstellingen van het project zijn het verminderen van ongecontroleerde ontbossing en het vergroten van de netto bosbedekking.

Verkooppunten

De Made in Holland bloempotten van Capi zijn verkrijgbaar bij tuincentra, bloemisten en webshop. Vanaf €34,99. Ga voor verkooppunten naar de website.

Over Capi Europe

Capi Europe maakt bijzondere design bloempotten voor binnen en buiten. Met verschillende stijlen en texturen is er voor iedereen een passende bloempot. Een deel van de productie vindt plaats in de fabriek in Tilburg. Naast het eigentijdse design hebben Capi bloempotten een hoge kwaliteit en zijn ze 100% recyclebaar. Ze zijn licht van gewicht – ondanks het robuuste exterieur – en ze zijn weerbestendig. Bloempotten voor in iedere tuin, ieder interieur, terras of balkon. Voor elke plant en elke stijl. Alle bloempotten hebben een eigen design en zijn beschikbaar in vele kleuren en modellen.