Tilburgs bedrijf zorgt voor hoogwerker om de hoogste bomen van Brabant te snoeien

Burgers Verhuur

Brabants machineverhuurbedrijf Burgers Verhuur leverde onlangs een telescoophoogwerker van ruim 38 meter hoog aan Storix boom- en landschapsbeheer. Deze hoogwerker met een extreem hoog werkbereik wordt ingezet voor het snoeien van de hoogste bomen van Brabant, die staan geworteld in Dongen.

In opdracht van gemeente Dongen staan de mannen van Storix deze week op flinke hoogte te snoeien. Het is voor de mannen van Storix ook geen dagelijkse klus om op deze extreme hoogte te werken. Deze platanen zijn namelijk maar liefst 38 meter hoog, het zijn daarmee de hoogste bomen van Noord-Brabant. Deze gigantische bomen zijn te vinden in de Kerkstraat te Dongen, acht op een rij.

Makkelijk manoeuvreren

Om deze bijzondere klus efficiënt en veilig uit te voeren, adviseerde Burgers Verhuur de juiste machine. Burgers Verhuur heeft een brede machinevloot waarmee zij uiteenlopende huuraanvragen kunnen invullen. “De hoogwerker die Burgers Verhuur heeft geleverd is een ideale machine voor het snoeien van deze hoge bomen. Wat deze machine zo geschikt maakt is de draaibare jib. Hiermee kunnen wij ons makkelijk door de takken manoeuvreren. Met een hoogwerker zonder draaibare jib zou dit een stuk lastiger zijn”, aldus Jeroen Snaaijer van Storix. De 38 meter telescoophoogwerker is een flinke jongen, maar zeker niet de hoogste telescoophoogwerker die Burgers Verhuur kan leveren, die heeft namelijk een werkbereik van ruim 43 meter hoogte.

Behoud van de boom

“De belangrijkste reden om de bomen te snoeien is voor het behoud van de bomen. Door het snoeien vangen de bomen meer licht en is de kans op schimmel kleiner. Hierdoor blijven de bomen stevig en gezond. Zo blijft de straat groen en staan de bomen veilig voor omliggende gebouwen”, zegt Jeroen Snaaijer van Storix.