Tilburgs Bierfestival: 26 brouwers uit binnen- en buitenland

Liefhebbers van speciaalbier opgelet! Op zondag 25 juni vindt voor de twaalfde keer het Tilburgs Bierfestival plaats. Ook dit jaar wordt het festival op d’n Tilburgse Heuvel georganiseerd. 26 brouwers uit binnen- en buitenland laten hun allerlekkerste bieren proeven. 

Nieuw op het festival dit jaar zijn onder meer de Italiaanse brouwers White Pony, het Hongaarse Balkezes, de Gentse brouwerijen L’Arrogante en De Laatste Drinker, Belgische brouwerijen De Poes, Hooglander, De Twee Knaapjes en Big Belly Brewery. Natuurlijk kun je ook een aantal bekende gezichten verwachten. Denk bijvoorbeeld aan KraftBier, LOC Brewery, ReuzenBieren, The Sisters, De Witte Leeuw en Klein Duimpje.

Twaalfde editie Tilburgs Bierfestival

Slijterij T DRINKS, gevestigd aan de Heuvelring en sinds jaar en dag gespecialiseerd in speciaalbier, organiseert het festival inmiddels voor de twaalfde keer. Annie van Bergen van T DRINKS: ”Het is prachtig om te zien hoe speciaalbier een vaste plek heeft gevonden in de harten van vele liefhebbers. Wij helpen hen graag om nieuwe smaken te ontdekken en andere brouwsels te proeven. Ons jaarlijkse festival helpt daarbij, maar in onze winkel zelf staan we ook iedereen graag te woord.”

Naast de winkel heeft T DRINKS zelf ook een stand op het festival. Elk uur wordt hier een proeverij gegeven met unieke bieren waarvan de oplage beperkt is. Puur Mercure, Café Karel en The Talk zorgen dit jaar voor fijne food traktaties.

Meer informatie

Het Tilburgs Bierfestival werkt nog steeds volgens hetzelfde beproefde recept: de toegang is gratis. Je koopt een statiegeld glas en muntjes waarmee je jouw glas telkens opnieuw kunt laten vullen bij één van de deelnemende brouwerijen. Het T DRINKS Tilburgs Bierfestival 2017 vindt plaats op zondag 25 juni van 13:00 – 18:30 uur op de Heuvel.