Tilburgs concept Het Hiphop Journaal gaat op tournee langs 10 steden in Nederland en België

het hiphop journaal

Na diverse try-outs, hun deelname aan de Op In Rook tour van Hef én hun eigen avond tijdens Eurosonic Noorderslag is Het Hiphop Journaal klaar voor een nieuwe stap. De driemans dj-formatie brengt dertig jaar Nederlandse hiphophistorie tijdens tien nachten naar diverse popzalen in Nederland en België tijdens hun eigen tour. Tijdens de tour, die loopt van 28 maart tot en met 22 mei 2020, hoor je de beste Nederlandse hiphoptracks; van Opgezwolle en Extince via The Opposites naar Ronnie Flex, Snelle en Josylvio. Tickets zijn inmiddels te koop.

Het Hiphop Journaal

Tilburgers De Manager, Johannes IV en Bowie hebben elkaar gevonden in een nieuw concept, waarmee ze naast support-acts, afterparty’s en festivalshows nu ook een eigen tour gaan spelen. “We willen onze gezamenlijke passie overbrengen op de rest van Nederland én België. Natuurlijk gaan we onbetwiste klassiekers draaien tijdens deze avonden, maar we houden ook de nieuwste trends in de gaten. Zo krijg je een all round-beleving die in balans blijft; we kijken terug op legendarische mc’s maar checken ook de vetste hiphop van het moment.”

De tour start in Amsterdam en trekt vervolgens via onder meer Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Den Haag en Nijmegen naar het Nederlandse eindstation; hometown Tilburg. Daarna mag ook Antwerpen nog kennismaken met Het Hiphop Journaal. “We hebben gekozen voor een mix van popzalen, cafés en culturele centra, zodat iedereen op een laagdrempelige manier kennis kan maken met het concept.” In elke stad zullen er special guests langskomen voor live-optredens. Denk daarbij bijvoorbeeld aan rappers die sterk geassocieerd worden met de stad die de jongens op dat moment aandoen.

Fans en liefhebbers zijn welkom om te komen flexen op de hardste Nederlandstalige tunes en live-shows. “Dit is een clubnacht zoals je nog nooit hebt meegemaakt. We treden op in pak, volledig in het journaal-thema. Live wisselen we continu door, waardoor er non stop twee dj’s draaien en de derde als mc fungeert. Verwacht een spannende bloemlezing uit dertig jaar Nederlandse hiphop mét surprise-acts. En dat alles in een toffe, relaxte sfeer.”

Voor alle exacte info per locatie en de kaartverkoop check je de website van Het Hiphop Journaal.

Tourschema:

  • 28/03 De Duivel, Amsterdam
  • 04/04 POING!, Rotterdam
  • 17/04 Ekko, Utrecht
  • 18/04 Stroomhuis, Eindhoven
  • 24/04 Paard, Den Haag
  • 26/04 Van Aken, Den Bosch
  • 08/05 Waalhalla, Nijmegen
  • 15/05 Grenswerk, Venlo
  • 21/05 Cul de Sac, Tilburg
  • 22/05 Kavka, Antwerpen