Tilburgs Film Festival toont mooiste korte films van Brabantse filmmakers

tilburgs film festival

Voor wie denkt dat talentvolle filmmakers alleen in de randstad zitten, heeft het helemaal mis. Dat bewijst het Tilburgs Film Festival dit weekend dubbel en dwars. In twee dagen tijd laten Brabantse filmmakers in Cinecitta twaalf indrukwekkende korte films zien.

Een zwarte animatie komedie van 02:32 minuten over een echtpaar met uiteenlopende meningen over hoe je jezelf als man en/of vrouw moet gedragen. Een fictiefilm van 16:51 minuten over Alaraph, een eeuwenoude man die tentoongesteld wordt in een museum. Een documentaire van 15:00 minuten over de zelfdoding van de zus van de filmmaakster. Uit het programma wordt duidelijk: de totaal uiteenlopende genres maken het Tilburgs Film Festival uniek en zeer vermakelijk.

Tilburgs Film Festival 2019 – Trailer from Jan van Gorkum on Vimeo.

Tweede editie

In 2018 vond de eerste editie plaats van het filmfestival, met succes. Dit jaar breidt het Tilburgs Film Festival uit naar twee dagen, waarvan de vrijdag voor genodigden is. In Cinecitta worden korte films getoond in verschillende genres: fictiefilms, documentaires, animatiefilms en experimentele films. Opgedeeld in afwisselende blokken krijg je te zien wat de Brabantse filmmakers in huis hebben. Afsluitend worden de filmmakers beloond met Awards in categorieën als ‘Beste Film’, ‘Publieksprijs’, ‘Beste Regie’, ‘Beste Scenario’ en meer.

Meer info

Wil jij erbij zijn? Zorg dan dat je op tijd je kaartjes bemachtigd, dit kan tot en met donderdag 23 mei. Een passe partout kost je €16,80. Hiermee ben je bij het volledige programma op zaterdag 25 mei. Wil je naar een los filmblok? Dan kost een kaartje €10,-.