Tilburgs grootste kinderopvang- en onderwijsorganisatie presenteert nieuwe naam

Sinds 1 januari 2023 is een gedeelte van de Kinderopvanggroep gefuseerd met onderwijsbestuur Xpect Primair. In een ambitieuze stap richting geïntegreerde kindontwikkeling presenteren zij hun hierbij behorende nieuwe naam: Xpect013. Met deze samensmelting bundelen zij hun krachten en werken zij aan doorgaande leer- en ontwikkellijnen voor Tilburgse kinderen van 0 tot 13 jaar, omdat ieder kind een passende plek verdient in zijn of haar eigen buurt.

Ambitie

De naam Xpect013 staat voor de ambitie van de nieuwe organisatie om kinderen van 0 tot 13 in 013 (Tilburg) optimale ontwikkelingskansen te bieden. Door de fusie van kinderopvang en onderwijs willen zij gelijke kansen creëren voor alle Tilburgse kinderen. Het aanbod is gevarieerd en breed, inclusief cultuur, sport, beweging en muziek. Met zowel voor, tijdens, en na schooltijd extra ondersteuning waar dat nodig is. Kinderen en ouders hebben hierdoor optimale keuzemogelijkheden.

Eén sterk merk

Een gezamenlijke merknaam creëert een sterke gemeenschappelijke identiteit die de saamhorigheid en eenheid tussen kinderopvang en onderwijs benadrukt. Pedagogisch professionals en onderwijsprofessionals werken steeds nauwer samen om een geïntegreerde leeromgeving te creëren. Dit doet Xpect013 met vertrouwen, solidariteit, inclusie en een flinke dosis lef.

Medewerkers

De medewerkers van Xpect013 krijgen door de fusie bredere loopbaan- en ontwikkelmogelijkheden en Xpect013 kan beter anticiperen op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dit biedt nieuwe kansen voor een boeiende werkomgeving.

Vertrouwen

Xpect013 werkt vol vertrouwen aan deze nieuwe stap in de ontwikkeling van kinderen. De organisatie is vastberaden om samen te werken aan de groei en ontwikkeling van ieder kind, met het oog op een veelbelovende toekomst. De komende maanden zullen de veranderingen ook visueel zichtbaar worden op de 46 kinderopvanglocaties en basisscholen in de stad.