Tilburgs initiatief ‘Eten wat de post schaft’ vult monden van vijftig weeskinderen in Sri-Lanka

Eten wat de post schaft

Tilburgse creatieve bureaus Henhouse Studio en Bureau Bens bundelen hun krachten en zetten zich in voor 50 weeskinderen in Sri Lanka. Met de campagne ‘Eten wat de post schaft’ stellen zij het doel om deze weeskinderen een jaar lang te kunnen voorzien van gezonde en goede maaltijden. Het mooie is dat ze dit doen door jóu te voorzien van een receptenbundel met authentieke Sri Lankaanse recepten die per post worden verstuurd. Normaal werken initiatiefnemers Alicia, Diederik, Florine, Iza en Roy aan innovatieve en maatschappelijke projecten voor bedrijven binnen Nederland, maar nu verleggen ze letterlijk en figuurlijk hun grenzen.

Drie gezonde maaltijden per dag voor 50 weeskinderen

Het idee voor de campagne is geboren toen Roy en Diederik in februari 2020 naar Sri Lanka zijn gereisd om Stichting Kalawupa te helpen. Deze stichting zet zich in voor duurzame en economische ontwikkelingen van het gelijknamige schiereiland Kalawupa, een eiland dat hard getroffen is tijdens de tsunami van 2004. Roy en Diederik bezochten daar een weeshuis en zagen met eigen ogen hoe afhankelijk zij zijn van donaties om alle kinderen te voorzien van een goede maaltijd. Vanuit deze ervaring ontstond het idee om op korte termijn een concept te ontwikkelen waardoor de 50 kinderen daar, minimaal een jaar lang drie gezonde maaltijden per dag op tafel hebben staan.

Recepten met de post

Je steekt zelf ook wat op door dit project te steunen! ‘Eten wat de post schaft’ is namelijk een receptenbundel met authentieke Sri Lankaanse recepten, opgesteld via de lokale contacten van de stichting. Daarnaast heeft een lokale held een video opgenomen om haarfijn uit te leggen hoe het recept bereid moet worden. Ook wel een digitale privé chef te noemen. Daarnaast zijn er twee kruidenpasta’s toegevoegd, lokaal in Sri Lanka verbouwd en verwerkt (via Fairtrade Original). Een envelop met de recepten en kruiden bestel je voor €18,-. In totaal moeten 1800 van deze receptenbundels verkocht worden om de vijftig kinderen een jaar lang te helpen.

Meedoen?

De organistoren bereiken hun doel het liefst nog voor de kerst! Wil jij ze meehelpen om het doel te bereiken en met een goed gevoel het jaar afsluiten? Bekijk dan de website van dit initiatief, hier kun je uiteraard ook de envelop bestellen.