Tilburgs kledingmerk NulDertien Clothing komt met retro Champions League-shirt

De nieuwe generatie Willem II-supporters kan het zich nauwelijks voorstellen, maar 25 jaar geleden speelde Willem II in de Champions League. Na een matige eerste seizoenshelft gooide trainer Co Adriaanse de boel om en wist met een spectaculaire reeks Champions League te behalen. Willem II speelde haar uitwedstrijden dat seizoen in een paars-turquoise shirt. Veel supporters vonden het shirt destijds lelijk, maar door het glansrijke seizoen is het shirt omarmd. Het Tilburgse kledingmerk NulDertien Clothing heeft een versie van het uitshirt van destijds laten maken. Lees snel verder.

Het shirt is tot 15 april te pre-orderen via deze webshop. De kosten bedragen €64,99 en de levertijd bedraagt 4 tot 6 weken. Je hebt hem dan in ieder geval binnen om de blits te maken op vakantie of op een festival. Let wel op: NulDertien Clothing adviseert om een maat groter te bestellen dan je doorgaans hebt, aangezien de shirts klein uitvallen.

NulDertien Clothing

NulDertien Clothing is een Tilburgs kledingmerk dat al enkele jaren t-shirts, truien en accessoires uitbrengt om Tilburg te promoten. Je komt de kleding dan ook steeds vaker tegen in het straatbeeld. Naast deze retro-shirts, zijn ze achter de schermen ook druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe zomercollectie. Hou daarvoor de webshop en Instagram van het kledingmerk in de gaten. In de webshop vind je overigens nog genoeg kleding die je nu al kunt bestellen. Sommige items zijn zelfs flink afgeprijsd.

Willem II in de Champions League

Willem II plaatste zich in het seizoen 1998/1999 voor de Champions League door uit bij Cambuur te winnen. De beelden daarvan vind je in onderstaand filmpje. Vervolgens werd te Tricolores in de groepsfase gekoppeld aan Spartak Moskou, Girondins de Bordeaux en Sparta Praag. Zeker de laatstgenoemde stad werd drukbezocht in die tijd, wat voor die tijd helemaal niet de normaalste zaak van de wereld was. In die tijd reisden supporters de club maar mondjesmaat achterna, wat in deze tijd totaal ondenkbaar is met de uitverkochte uitvakken door Willem II supporters.

Helaas werd Willem II in de groepsfase direct uitgeschakeld zonder een wedstrijd te winnen. Willem II wist Sparta Praag en Girondins de Bordeaux wel een keer op een gelijkspel te houden.