Tilburgs mediafonds steunt zes journalistieke projecten

Het Tilburgs Mediafonds ontving dit jaar 25 subsidieverzoeken voor diverse lokale journalistieke producties. Het bestuur van het fonds is blij met het grote aantal journalisten dat de weg naar het fonds heeft weten te vinden.

De som van de totaal gevraagde bijdrage zou uitkomen op zo’n €400.000,-. Dat is aanzienlijk meer dan de € 150.000,- die het Tilburgs Mediafonds de komende twee jaar heeft te besteden. Er is daarom kritisch gekeken naar de ingediende aanvragen die werden getoetst aan de op de vastgestelde criteria. Uiteindelijk is besloten zes projecten te financieren voor in totaal ruim €60.000,-.

Dat zijn:

  • Ixeg Waxie (muurkrant) van Jeroen de Leijer
  • De zorgelijke zorgmiljoenen van Tilburg van Judith Spanjers
  • Tilburgjunior van Ester van Zundert
  • De verhalentafel van de Spoorzone van Pim Goosen
  • De Nieuwsverdieping van Omroep Tilburg
  • Het Spoorpark van Peter van Noppen

VVOJ-conferentie

Ook heeft het Stichtingsbestuur besloten geld te reserveren voor de deelname van lokale journalisten aan de conferentie Open de Poort! die de Vereniging voor Onderzoeksjournalisten (VVOJ) eind november in Tilburg organiseert. Lokale journalisten die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan deze VVOJ-conferentie en hiervoor de hulp van het Tilburgs Mediafonds willen inschakelen, kunnen zich nog tot 15 november melden via de e-mail: info@tilburgsmediafonds.nl. De volgende subsidieronde van het Tilburgs Mediafonds sluit op zondag 01 maart 2020.