Tilburgs ontwerptalent lanceert duurzame kledinglijn gemaakt van oude spijkerbroeken

sevaes

De kledingindustrie is een enorme milieuvervuiler. Dat ontdekte de 26-jarige Senna van Esch ook tijdens haar mode-opleiding aan het ROC in Tilburg. Na het zien van de documentaire ‘The true cost’ wist ze het zeker: dit moet en kan anders. En dus besloot ze als net afgestudeerde Tilburgse modeontwerpster een duurzaam kledingmerk op te zetten genaamd Sevaes. De afgelopen periode is ze druk bezig geweest met haar nieuwe collectie die vanaf zaterdag 1 mei te bestellen is.

De collectie is volledig handgemaakt en ontworpen door Senna zelf. Als kledingontwerpster vindt ze het leuk om producten een tweede leven te geven. Zo heeft ze er voor haar nieuwste collectie voor gekozen om gebruikte spijkerbroeken te gebruiken. “Ik vind denim een prachtig product en vindt het mooi om van oude items nieuwe kledingstukken te maken.”

Op deze manier draagt Senna ook bij aan een duurzamere kledingindustrie. “Ik ben zelf een stuk duurzamer gaan leven en wil mijn bijdrage leveren aan een mooiere schonere wereld. Zo ook met deze collectie.”

Modebewust en eigen stijl

De nieuwe collectie van Sevaes bestaat uit zowel items voor dames als heren. Senna richt zich met Sevaes op modebewuste mensen met een eigen stijl die net als haar streven naar een duurzamere wereld. “Creatieve mensen die zich graag uiten door middel van kleding, zitten met mijn nieuwe collectie wel goed.”

De nieuwe denim-collectie van Sevaes is limited edition en ze hanteren geen voorraad. “We maken gebruik van een patchworkmethode. Je kunt denim bij ons inleveren en daar maken wij dan weer nieuwe items van. Pas bij een bestelling ga ik het item dus ook daadwerkelijk maken. Dit zorgt voor minder afval en transformeert gebruikte kledingstukken in unieke innovatieve en 100% duurzame creaties.”

Dit wil overigens niet zeggen dat je zelf denim moet inleveren voordat je een item kunt bestellen. Iedereen die gebruikte denim over heeft, mag het bij Senna inleveren zodat zij er nieuwe kledingstukken van kan maken die een nieuwe eigenaar krijgen.

sevaes

Tweede wapenfeit

Het is overigens niet voor het eerst dat Senna met haar merk Sevaes een duurzame kledingcollectie lanceert. In 2019 bracht ze haar collectie ‘RE-USE’ uit die ze presenteerde in de Tilburgse Hall of Fame. Het zorgde voor een hoop lokale media-aandacht.

“Zowel met die collectie als met de komende collectie wil ik bewustwording creëren. Ik wil dat kleding wordt bestempeld als waardevol product dat je niet zomaar weggooit.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over de nieuwe collectie van Sevaes? Check dan vooral de website. Hier wordt op zaterdag 1 mei om 12:00 uur de webshop gelanceerd zodat je ook daadwerkelijk kunt bestellen.

Op de hoogte blijven van actuele updates van Sevaes? Volg het kledingmerk dan vooral via Facebook en Instagram.