Nieuws

open oberrun
Let op! Dit artikel is al 1291 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgs Open Oberrun keert terug op de Korte Heuvel

Welke kroeg heeft het beste personeel? Op 11 september kan iedereen zichzelf bewijzen op de Korte Heuvel in Tilburg. Om 13:00 uur begint daar de Tilburgse Open Oberrun! Terug van weggeweest want twintig jaar geleden werd dit voor het laatst georganiseerd in onze stad.

Dienbladen vol bier gedragen door rennende obers, dat moet fout gaan. Alleen al zo’n filmpje is de moeite waard om te gaan kijken. Het evenement wordt georganiseerd door verschillende bedrijfsleiders van horecazaken op de Korte Heuvel. Een daarvan is Martijn van Son, bedrijfsleider bij Polly Maggoo. Hij legt uit wat het idee achter dit ludieke evenement is: “Alle bedrijfsleiders op de Korte Heuvel zitten in een groepsapp. Het leek ons leuk om een keer alle horecamensen bij elkaar te krijgen. Gezellige concurrentie, dat is de insteek.”

Programma Open Oberrun nog geheim

Iedereen die in de horeca in de binnenstad werkt, kan zich aanmelden tot 15 augustus. Op de middag zelf zijn er zo’n vijf spelelementen waar het personeel zich kan uitleven. Een biertapwedstrijd wordt een onderdeel, de rest wil Martijn nog niet verklappen. “Anders gaan mensen ervoor trainen. Ik vertel het mijn personeel hier ook niet.” Het programma is misschien nog niet helemaal bekend, achter de schermen wordt al flink geoefend.

Voor twintig euro kunnen deelnemers zweten en mee-eten, want naderhand is er een barbecue. Toeschouwers kunnen alles gratis en voor niets bijwonen, ook de afterparty in Bar Le Clochard.

Welke barvrouw/barman/ober/kelner mag volgens jou niet ontbreken? Laat het weten op onze Facebookpagina, Twitter of reageer onder dit bericht.

Reageer op dit bericht