Tilburgs roze varken genomineerd voor Gouden Kalf

Francis Bacon

We hebben er een nieuwe BN’er bij! Of beter gezegd: Een BV’er, een bekende varken! En Francis Bacon is de naam. Het Tilburgse varken is binnenkort te zien op het witte doek in maar liefst 50 bioscopen!
(Foto: Kim Pattiruhu)

Gouden kalf

Wie weet mag dit roze beestje binnenkort de Gouden Kalf in ontvangst nemen. Francis is namelijk één van de schattige huisdieren die te zien zullen zijn in de documentaire M’n Beessie en Ik. Francis, vrienden en familie mogen Frans zeggen, is voor het eerst te bewonderen op 29 september in Utrecht tijdens het Nederlandse Film Festival. Daarna zal de documentaire ook in verschillende bioscopen te zien zijn en is de documentaire zelfs aangeboden aan internationale film festivals.

Model en influencer

Francis was al gewend om voor de camera te staan. Kim Pattiruhu, baasje van de roze viervoeter is zelf onderzoekend fotograaf en heeft in haar portfolio een fotoalbum van het varken en een ander schitterend album over haar huisdier. Met 3000 volgers op het facebookaccount van Francis Bacon kun je ook wel stellen dat Frans ook een echte influencer is. Via aandoenlijke foto’s die op social media zijn gedeeld kun je het leven van het biggetje op de poot volgen.

De band tussen baasje en huisdier

Net als baasjes met andere huisdieren, hebben Kim en Francis ook een hele hechte band. ”Varkens zijn echte groepsdieren, het liefste zijn ze altijd in een gezelschap en in een stal klimmen ze ook op elkaar. Ik ben dat een beetje voor Francis”.  Vertelt Kim tegen ons. Hoe het is om te leven met een celebrity: “Frans is altijd al mijn ster geweest en nu moet ik zijn bekendheid delen met heel Nederland.”

Maar hoe gaat dat nu precies om een band te creëren met een varken? ”Ondertussen hebben Francis en ik een eigen taal gecreëerd. We weten van elkaar waar we aan toe zijn en wat we nodig hebben. Tijdens het wandelen met Frans ben ik echt anders naar de natuur gaan kijken, Frans wandelt best wel traag dus ben ik meer om mijzelf heen gaan kijken. Dit zorgt er ook voor dat ik heerlijk kan onthaasten.” Het roze huisdier is en geeft daarom heel veel inspiratie voor de foto’s van Kim. ”Francis is ook heel autonoom en heeft echt een eigen wil. Als hij niet op de foto wilt, laat hij dat heel goed weten.” Zegt Kim lachend.

Documentaire M’n Beessie en Ik

De documentaire M’n Beessie en Ik, gefilmd door geregisseerd en geschreven door Johan Kramer en geproduceerd door Halal Docs. Komt 29 september in première in Utrecht tijdens het Nederlandse Film Festival. En zal rond Dierendag op 4 oktober in minstens 50 bioscopen te zien zijn! In een visuele reis kun je bij doodgewone huishoudens zien hoe verschillende mensen hun leven helemaal toewijden aan hun huisdieren en wat de baasjes voor liefde terugkrijgen. De integere stijl van Kramer komt goed naar voren in de documentaire. De band tussen baasje en huisdier komt in de documentaire echt goed naar voren. Samen met onder andere een fashionista kat, een dansende hond en naaktkatten is het een documentaire geworden die je gezien moet hebben!

Meer info

Wil je meer weten over Kim Pattiruhu klik hier om haar werk te zien. Wil je het leuke viervoetertje volgen op Facebook? Klik dan hier om Francis te volgen op Facebook.