Nieuws

Young Classical Talent Award
Let op! Dit artikel is al 106 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgs talent strijdt om Young Classical Talent Award: vierde editie wordt een livestream

Op 15 april vindt de vierde editie van de Young Classical Talent Award plaats in de concertzaal van Tilburg. Vier finalisten van middelbare scholen uit Tilburg strijden dan, onder begeleiding van strijkorkest Kamerata Zuid, om de felbegeerde award. In verband met het coronavirus kan de YCTA niet live doorgaan. Daarom is er een livestream te volgen op donderdag 15 april vanaf 19.30 uur via de Facebookpagina van Kamerata Zuid. 

Talentenjacht voor Tilburgse scholieren

De Young Classical Talent Award is een jaarlijkse terugkerende muzikale talentenjacht in samenwerking met alle middelbare scholen uit Tilburg. Muzikale talenten krijgen ze unieke kans om onder begeleiding van een professioneel orkest een muziekstuk te zingen of te spelen voor een vakjury. De winnaar wint de award én een masterclass in zijn of haar discipline. De Young Classical Talent Award is een initiatief van Kamerata Zuid, Theaters Tilburg en CisT.

Professionele jury

Ook dit jaar deden veel scholieren auditie bij hun muziekdocenten op school. Zij bepaalden vervolgens welk talent hun school op 15 april in de Concertzaal mag vertegenwoordigen voor de vakjury, die dit jaar bestaat uit Etienne Siebens en Jan Willem Rozenboom.

Finalisten 2021

Dit jaar zullen de volgende vier pianisten hun scholen vertegenwoordigen: Kris van der Plas (Koning Willen II College) speelt Shostakovich, net als Eva Rijnen (Nieuwste School), Adna Alagic (Cobbenhagenlyceum) speelt Einaudi en Maaike van Stralen (Beatrix College) speelt Mozart.