TilburgsAns krijgt 33 nieuwe iconen

TilburgsAns

TilburgsAns is een lettertype dat gebaseerd is op het karakter van de stad Tilburg. Behalve de gebruikelijke letters, leestekens en cijfers, bevat het pictogrammen van kenmerkende Tilburgse gebouwen, verhalen, evenementen en woorden. Kortom; een typografisch portret van de stad. TilburgsAns kan sinds april 2016 gratis gedownload worden en duikt sindsdien overal in, en ook buiten, de stad op. 

Op 22 september worden 33 nieuwe pictogrammen aan het lettertype toegevoegd. De nieuwe serie bevat diverse zaken die iedere Tilburger al zal kennen: de Sky Mirror, het Spoorpark en ‘een Tilburgse lekkernij met een Q’. Maar sommige nieuwe iconen zijn minder bekend. Wie weet waar de Konijnenoren staan? Wie maakte het beeld ‘De Gouden Worst’ en waarom werd het vernield? Waar in Tilburg kun je een wandeling maken in de vorm van de wiskundige Fibonacci reeks? Welke tweekoppige reus waart er door Berkel-Enschot? Waar logeert Sinterklaas als hij in Tilburg is? En wat is een wèpke? Aan de hand van de pictogrammen van TilburgsAns kun je op ontdekkingsreis en leer je de stad nog beter kennen.

Meer informatie

Op zondag 22 september om 15.00 uur worden de 33 nieuwe pictogrammen onthuld door wijkwethouder Oscar Dusschooten in wijkcentrum de Heyhoef in de Reeshof, voorafgegaan door een introductie van het project door de ontwerpers Ivo van Leeuwen en Sander Neijnens. Tevens wordt een nieuwe serie ansichtkaarten gepresenteerd met de iconen van de Reeshof, gedrukt door ambachtelijke drukkerij Zeedauw.