Tilburgse Autoshop de Tijger is Winkel van de Maand bij Vergelijk.nl

Autoshop de Tijger in Tilburg is uitgeroepen tot Winkel van de Maand bij Vergelijk.nl. Wethouder Erik de Ridder mocht de Winkel van de Maand-prijs overhandigen. De lokale onderneming ontvangt deze prijs, omdat zij als eerste de stap durfde te zetten om zich in de online prijs- en productvergelijkingen te presenteren. Vergelijk.nl heeft een nieuw platform gelanceerd waarop te zien is welke winkel in de buurt een product op voorraad heeft. 

Offline shoppen en online shoppen gaan steeds meer samen nu offline winkels zich online kunnen presenteren. Volgens de Tilburgse ondernemer Rein van Dooren, eigenaar van Autoshop de Tijger, vragen klanten van de webwinkel vaak naar de fysieke winkel. “De webwinkel vergemakkelijkt de aanschaf van producten vanuit huis, maar klanten hebben ook behoefte aan voelen, ruiken en vasthouden van de producten, en tevens aan diensten zoals montage van de producten.” Wethouder De Ridder is trots op het initiatief van de Tilburgse winkelier: “De vooruitstrevendheid van Tilburgers, daar zet ik mij nou voor in.”

De consument combineert graag offline en online winkelen

Uit onderzoek van ABN Amro en CBW-MITEX blijkt dat de consument graag de fysieke winkels terug ziet komen in de online vergelijkingen. Ruim 80% van de consumenten die zijn aankoop doet in de fysieke winkel, heeft zich vooraf online georiënteerd. Voorheen waren prijs en reviews vooral belangrijke aspecten voor de consument. De meerwaarde die de fysieke winkel kan bieden ten opzichte van een webwinkel, wordt echter steeds belangrijker.

Nu fysieke winkels zich wagen op de vergelijkingssite wordt de vraag van zowel de consumenten, als van de fysieke winkels beantwoord. De consumenten die online prijs- en productinformatie opzoeken, maar graag de winkel in de buurt bezoeken voor een dienst of aankoop, kunnen nu terecht bij Vergelijk.nl. Fysieke winkels vergroten de online vindbaarheid en binden klanten door de customer journey al online te laten beginnen. Volgens Deloitte zijn consumenten die via de digitale weg in contact komen met de retailer, loyaler en kopen zij doorgaans meer dan andere consumenten.

Over Vergelijk.nl

In 1999 begon Vergelijk.nl als eerste in Nederland een product- en prijsvergelijkingssite en nog steeds zijn zij één van de grootste van Nederland. Inmiddels zijn er al meer dan 1400 winkelvestigingen aangesloten bij het nieuwe platform voor fysieke winkels. Vergelijk.nl is onderdeel van het Nederlandse Compare Group, een zelfstandig en onafhankelijk bedrijf. Onder verschillende merknamen beheert zij meerdere vergelijkingssites, ook in België, Frankrijk en Finland.