Tilburgse B-Boy Menno van Gorp wint WK Breakdance in India

Zaterdagavond heeft de Tilburger Menno van Gorp de finale van het WK Breakdance gewonnen in de National Sports Club of India in Mumbai. Hiermee is hij de beste b-boy ter wereld en de eerste danser ooit die de Red Bull BC One World Final voor de derde keer wint. De 30-jarige breaker wist in totaal 15 andere deelnemers uit 14 verschillende landen te verslaan.

Foto: Red Bull Media House – Marcel van Hoorn

De 16 beste breakdancers van de wereld namen het tegen elkaar op voor het oog van de vijftallige jury. In de laatste battle nam Menno van Gorp het op tegen b-boy Killa Kolya uit Kazachstan. Uiteindelijk wist Menno de jury te overtuigen met zijn moves en ging hij er met de wereldtitel vandoor.

“Ik ben extreem blij dat ik nu 3 keer gewonnen heb, ik had dit niet durven dromen. De battles waren niet makkelijk, normaal breaken we 3 rondes, maar mijn tegenstander Killa Koyla ging er vol in. In totaal hebben we 5 rondes gebattled, maar ik heb echt alles gegeven en gelukkig was dat voor vandaag genoeg,” aldus Menno.

Energiek Indiaas publiek

Ruim 4.000 bezoekers zorgden voor een enorme energieboost in de zaal, ook dit had positieve uitwerking op de dansers. “Ik ben helemaal overdonderd, en kan niet wachten tot deze winst met mijn vrienden en familie te vieren”.

Terugkijken?

De Red Bull BC One World Final gemist? Terugkijken kan via YouTubeRed Bull TV of de Red Bull BC One Facebookpagina.