Tilburgse bakker ontwikkelt limoncello oliebollen: vanaf dit weekend te koop bij Pulcinos in het centrum

Nu de feestdagen naderen, de kerstboom wordt opgezet en de cadeautjes worden ingekocht, duiken er ook steeds meer oliebollenkramen op in het straatbeeld. Maar er zijn ook bakkers die heerlijke oliebollen maken. Zo ook bakker Eric Kampfraath van Bakkerij BROODopMAAT. Zijn oliebollen zijn al te koop bij Gastrobar RIX en vanaf dit weekend plakt hij daar nog een mooie horeca-samenwerking achteraan! Hij gaat namelijk limoncello oliebollen maken in samenwerking met het Tilburgse limoncello-merk Pulcinos

Het idee ontstond deze week toen Eric zijn brood ging afleveren bij Pulcinos in de Nieuwlandstraat. “Thomas – de eigenaar van Pulcinos – vroeg of ik geen oliebollen met zijn limoncello erin kon maken. Dat vond ik eigenlijk wel een goed idee en toen ben ik aan de slag gegaan.”

Eric ging in zijn bakkerij wat samenstellingen met oliebollenmix en limoncello maken en dat bleek een schot in de roos. “Mijn oliebollen in combinatie met de limoncello van Pulcinos blijkt een hele mooie smaakcombinatie te zijn. Ik ben dan ook heel erg blij met het eindresultaat.”

Met het bereiden van de oliebollen hield Eric met name rekening met het smaakbehoud van de limoncello. “Daarom heb ik gekozen voor een oliebol met limoncello crème pâtissière erin. Zo heb je het krokante van de buitenkant van de oliebol, het luchtige van de bol zelf en de heerlijke bakkersbanketroom met limoncello-smaak erin.”

Limoncello oliebollen te koop bij Pulcinos

De limoncello oliebollen zijn vanaf zaterdag 5 december tot en met het einde van het jaar te koop bij de eetzaak van Pulcinos aan de Nieuwlandstraat. Hier kun je de oliebollen – naast de heerlijke broodjes, maaltijden en delicatessen –  kopen.

De oliebollen zijn voor €1,50 per stuk te koop bij Pulcinos. Ze richten voor de zaak een leuk kraampje in waar je de oliebollen kunt kopen. Hier verkopen ze ook warme chocolademelk met arancello van het limoncello-merk erin.

Ook is het mogelijk om de luxe limoncello oliebollen vanaf morgen tot en met het eind van het jaar te bestellen. Zo kun je zelf kiezen of je de oliebollen warm uit het vuistje wilt opeten of in een zak voor thuis wilt meenemen. Wil je een bestelling doen? Mail dan naar info@pulcinos.nl of bel naar 013-2045111.

Over Bakkerij BROODopMAAT

Eric is sinds een jaar of vijf eigenaar van BROODopMAAT. Daarvoor was hij altijd projectleider in het verplaatsen van machines. Hij besloot het roer volledig om te gooien. “Ik ben een boulanger-opleiding in Frankrijk gaan volgen en een patissier-opleiding in België. Toen ben ik mijn bakkerij gestart en heb het concept van de traditionele bakkerij omgedraaid.”

Bij een normale bakker loop je namelijk binnen en kies je voor een van de producten die er liggen. Bij BROODopMAAT is dit andersom. “Ik maak wat mijn klanten graag willen. Niks is me in principe te gek. Als klanten de vraag hebben voor een bepaald product, ga ik kijken of ik het kan maken. Zo ging dat ook met deze limoncello oliebollen. Als horeca-ondernemers leuke ideeën hebben, sta ik altijd open om te bekijken of ik het voor ze kan maken!”

Meer informatie over de bakkerij van Eric? Check dan de website of volg ze op Facebook.