Tilburgse bakker organiseert drive thru voor oliebollen

oliebollen drive thru

Het hoort er natuurlijk bij: op Oudjaarsdag een flinke zak oliebollen scoren. En omdat jij niet de enige bent met die gedachte, is het meestal achteraan sluiten in een lange rij. Een Tilburgse bakker heeft hier een wel erg originele oplossing voor: een oliebollen Drive Thru! 

Foto: Bakker Ruben zorgt elk jaar – samen met collega’s – weer voor verse oliebollen.

Tilburgse Meesterbakker van Iersel organiseert voor het negende jaar een drive thru voor oliebollen. Voor ons een nieuw fenomeen, maar in de buurt blijkbaar al een ware traditie, vertelt organisator Evy. De drive thru is alleen op Oudjaarsdag te vinden bij de locatie waar de oliebollen van Bakkerij van Iersel vers gebakken worden: aan de Ledeboerstraat 27. Evy: “We dachten: als we ze hier maken, kunnen we ze hier net zo goed verkopen. Verser dan dit, krijg je ze niet.”

‘Je moet je auto nog wel uit’

De oliebollen van achter je stuur in ontvangst nemen, is het trouwens niet. “We zetten de roldeur open en daar zijn ze te koop. Je moet je auto nog wel uit.” Maar ondanks de drukte elke jaar, zit de vaart er volgens Evy wel behoorlijk in. Binnen het bedrijf wordt er trouwens elk jaar flink uitgekeken naar drive thru op Oudjaarsdag. Zo staat eigenaresse Mieke van Iersel elk jaar ook zelf oliebollen te verkopen.

Naast oliebollen kun je er trouwens ook appelbeignets, progrestaart en worstenbrood kopen. De drive thru is open van 08.00 tot 14.00 uur. Meer info vind je op Facebook.