Tilburgse bakkerij Brood op Maat lanceert brievenbusworstenbroodjes met Schrobbelèr

brievenbusworstenbroodjes

Het doet veel Tilburgers pijn dat het openbare carnaval dit jaar niet door kan gaan. Zo ook Eric Kampfraath van de Tilburgse bakkerij Brood op Maat. En nu mensen niet naar het openbare carnaval kunnen gaan, brengt Eric carnaval naar de mensen toe. Dit doet hij door zijn heerlijke worstenbroodjes te bezorgen in de regio Tilburg.

Want: bij carnaval hoort uiteraard een lekker worstenbroodje. Zo’n lekker worstenbroodje hebben ze bij Bakkerij Brood op Maat wel. “De geschiedenis van mijn worstenbroodje gaat vijftien jaar terug. Ik ben het recept van mijn worstenbroodje steeds gaan verfijnen en heb nu een worstenbroodje die zeer wordt gewaardeerd en waar mensen voor terugkomen,” vertelt Eric. Zo stond Eric met zijn heerlijke worstenbroodjes in 2020 zelfs in de finale van de wedstrijd ‘het lekkerste worstenbroodje van Brabant’.

Het geheim achter het worstenbroodje: “We werken met het vlees van Zeeuwse scharrelvarkens. Deze varkens worden gehouden door twee broers die er bewust voor kiezen om hun varkens meer ruimte en levenskwaliteit te bieden.”

Feestelijk pakketje door je brievenbus

Eric is de eerste in de regio die worstenbroodjes gaat bezorgen en ze zo door je brievenbus schuift. Daarmee is zijn concept uniek te noemen. “Een kilometer of tachtig verderop is er een bakkerij die het ook doet. Maar in onze regio ben ik de enige die dit doet.”

De bevlogen Tilburgse bakker hoopt dan ook dat veel Tilburgers toch op een kleine schaal carnaval vieren en zijn worstenbroodjes in huis halen. “We hopen op deze manier toch nog een beetje carnaval naar de mensen toe te brengen.”

Zo’n feestelijk carnavalspakket kost €13,20 exclusief bezorgkosten. Uiteraard kun je het pakketje ook afhalen. In zo’n pakket zitten acht worstenbroodjes van Brood op Maat en twee lekkere Schrobbelèrtjes. Uiteraard wordt het pakketje feestelijk en in carnavaleske sferen aangekleed. De carnavalspakketjes zijn te bestellen via de website en je kunt optioneel extra Schrobbelèr bijbestellen. Ze worden bezorgd in de regio Tilburg.

Creatieve bakkerij

Bakkerij Brood op Maat is geen traditionele bakkerij. Ze experimenteren veel en werken heel graag samen met lokale ondernemers. Zo lanceerden ze rond de jaarwisseling een limoncello-oliebol in samenwerking met het Tilburgse limoncello-merk Pulcinos. De oliebol sloeg aan. Eric heeft er in totaal namelijk zo’n 5500 gemaakt.

Mede daardoor weten steeds meer particulieren de heerlijke producten van de bakkerij ook te vinden. Voorheen bakte Eric namelijk met name brood voor restaurants, eetcafés, lunchrooms en bedrijven in en rond Tilburg. Dit doet hij door unieke, smaakvolle en ambachtelijke producten te leveren.

Geen vraag is Eric gek genoeg. De passievolle bakker denkt altijd – net als met de limoncello-oliebollen – met de klant mee om leuke, creatieve en met name lekkere producten te maken.

Meer informatie

Wil je meer informatie over bakkerij Brood op Maat? Check dan vooral de website voor hun verhaal, de producten en mogelijkheden.