Tilburgse band Projekt Rakija op Sziget Festival

Het succesvolle Tilburgs Bosnische Projekt Rakija speelt op donderdag 14 augustus op het toonaangevende Hongaarse Sziget festival. De band speelde eerder dit jaar ook al op onder ander de Zwarte Cross, Festival Mundial en het Russische Mint Music Festival.

In 2013 trad Projekt Rakija op in een uitzending van De Wereld Draait Door.  Twee jaar geleden won Project Rakija op het Gipsy Festival zowel de jury- als de publieksprijs van de Dutch Balkan Blues Contest 2012.

Projekt Rakija werkt momenteel aan een nieuw album, dat voorlopig de titel ‘Taking Care of Biznizz’ heeft meegekregen.  Het album wordt mogelijk gemaakt door middel van crowdfunding via het platform Tilburg voor Cultuur.  Donateurs kunnen in ruil voor interessante premiums een bijdrage leveren aan het album via tilburgvoorcultuur.nl. Doneren kan nog tot 20 oktober.

De muziek van Projekt Rakija kenmerkt zich door de hedendaagse interpretatie van oude Bosnische blues (sevdahlinke), door de combinatie met onder meer rockgitaren. Igor Sekulovic (oprichter Projekt Rakija) over het nieuwe album: “De plaat wordt nóg vetter. (…) We gaan nu voor nog meer cross-over, meer Dance-invloeden en Elektronica. Een belangrijke inspiratiebron is de Belgische groep Soulwax met hun rauwe, bassy sound.”

Het nieuwe album zal bestaan uit een cd, lp en een handgebonden en gezeefdrukt boek. Verkrijgbaar in gelimiteerde opgave als box. De lp en de cd zijn ook los verkrijgbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=nX5scmhbpwE