Tilburgse bibliotheken helpen bij vragen over het digitaal regelen van overheidszaken

“In een handomdraai had ik online mijn DigiD aangevraagd,” vertelt Carina. Een maand geleden stapte ze de Bibliotheek binnen. Ze had een DigiD nodig om een toeslag te wijzigen. Maar hoe ze dit online moest aanvragen, wist ze niet. Het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek hielp haar op weg. “Ik hield zelf de muis vast en er was iemand van het Informatiepunt die mij door alle stappen heen hielp. Het lukte en het was er nog gezellig ook.”

Een Informatiepunt Digitale Overheid in elke Bibliotheek

Voor hulp bij vragen over de digitale overheid vind je in elke bibliotheekvestiging een Informatiepunt Digitale Overheid. Zo ook in de Tilburgse bibliotheken. Bibliotheekmedewerkers zoeken naar de juiste informatie, denken mee of verwijzen mensen ‘warm’ door naar de juiste partner die kan helpen. De hulp is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Beter leren omgaan met de computer

Al jaren helpt de Bibliotheek mensen digitaal vaardiger te worden. Zo kun je in de Bibliotheek ook zelf beter leren omgaan met de computer. Bijvoorbeeld door het volgen van een computercursus. Of een bezoek te brengen aan een van de (digi) spreekuren.

Moeite met zaken online regelen

Wanneer je veel tijd achter de computer doorbrengt, kun je het je haast niet voorstellen: in Nederland hebben zo’n vier miljoen mensen moeite om zaken online te regelen. Je bent dus zeker niet de enige. Met een beetje hulp helpt de Bibliotheek je op weg. En lukt het wél (samen) een DigiD aan te vragen. Online toeslagen te wijzigen. Of bijvoorbeeld informatie inzien of opvragen via de online omgeving van het UWV. Carina: “Want als ik het kan, kunnen gullie het ook!”

Ik heb een vraag

Kun je wel wat hulp gebruiken bij vragen over de digitale overheid? Of ken je iemand die gebaat is bij hulp? Kom langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Het Informatiepunt Digitale Overheid is open tijdens service-uren in de Bibliotheek LocHal, Wagnerplein, Heyhoef, ’t Sant, Berkel-Enschot en Udenhout.

Meer informatie vind je op de website.