Tilburgse bierbrouwer Rob mist carnaval en lanceert Kruikenbox: ‘Toch nog een beetje carnaval in huis’

Kruikenbox

Het is een jarenlange traditie voor de Tilburgse bierbrouwer Rob van den Meijdenberg van KraftBier: op de zaterdag van carnaval thuis verzamelen voor een carnavalsontbijt en daarna de stad in. “De gezelligste dag van het jaar,” noemt Rob het. Dit jaar gaan openbare carnavalsevenementen niet door en zit een tocht per huifkar naar de stad er even niet in. Toch wil Rob het carnavalsgevoel naar de Tilburgse huiskamers brengen. En dus lanceert hij een Kruikenbox.

De Kruikenbox is een pakket met alle ingrediënten die nodig zijn om er thuis een leuke carnaval van te maken. “We weten nog niet wat er in februari mogelijk is qua richtlijnen rondom corona, maar we willen de mensen in ieder geval iets bieden om naar uit te kijken. En om ervoor te zorgen dat mensen toch nog een beetje carnaval kunnen vieren, maar dan met een select gezelschap in de eigen huiskamer.”

De Kruikenbox bestaat uit Kruikenzeik (een zelf gebrouwen pils), shotjes Schrobbelèr, worstenbroodjes van Theo Pastoor, slingers, serpentine, confetti, carnavalsemblemen voor op je carnavalsoutfit en een Spotify playlist met de leukste carnavalsmuziek. Zeker de Kruikenzeik is bijzonder. “Wij zijn natuurlijk een bierbrouwerij en brouwen voornamelijk speciaalbier. Maar met carnaval drinken de meeste Kruiken een pilsener en dus hebben we besloten met een nieuw recept een Tilburgs pilsje te brouwen. Uiteraard met groen-oranje en carnavalesk etiket.”

Lokaal shoppen

Om de Kruikenbox een smoel te geven, werkt Rob samen met verschillende Tilburgse partijen. “Het is zeker in deze tijd belangrijk dat Tilburgers lokaal blijven shoppen. Zo overleven ook de mooie kleine Tilburgse ondernemers deze crisis.”

Het is dan ook niet voor niets dat de Kruikenbox – die je in de week voorafgaand aan carnaval kunt afhalen – nu al kunt bestellen. “We willen mensen ook oproepen om richting de feestdagen deze Kruikenbox te bestellen. Dan krijgt degene die de Kruikenbox aanschaft een cadeautje met een ticket erin waarmee degene die het cadeau krijgt de week voorafgaand aan carnaval de box kan ophalen. Zo is het nu al mogelijk om de Kruikenbox cadeau te doen.” Welke Kruikenzeiker ga jij deze feestdagen verrassen?

Carnaval moet altijd voortleven

Rob hecht enorm veel waarde aan carnaval. Hij vindt dan ook dat dit gevoel altijd moet voortleven in de Kruiken. “Ik heb eigenlijk overal in het land gewoond, maar kwam altijd terug naar Tilburg tijdens carnaval. Zelfs toen ik in Maastricht woonde. Ondanks dat corona voorlopig roet in het eten gooit, vind ik het belangrijk dat het carnavalsgevoel blijft voortleven.”

Kruikenbox bestellen

Je kunt de Kruikenbox dus nu al bestellen en de week voorafgaand aan carnaval afhalen. De Kruikenbox kost €57,57 en KraftBier zorgt ervoor dat het ophaalmoment ook een feestelijke gebeurtenis wordt. Schaf dus vooral deze heerlijke carnavaleske boxen aan. Hierdoor kun je een lokale brouwerij als KraftBier steunen in deze moeilijke tijden en ervoor zorgen dat we nog lang kunnen genieten van hun heerlijke brouwsels. Let op: de Kruikenboxen met uniek gebrouwen carnavalsbier vliegen de deur uit en op is op.

Kruikenbox winnen

Ook mogen we van Rob drie Kruikenboxen weggeven. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de prijsvraag op onze website juist beantwoorden.