Tilburgse binnenstad: dit gaat er weg, dit komt erbij

De Tilburgse binnenstad blijft zich ontwikkelen en dat zorgt voor de nodige mutaties. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de veranderingen in de binnenstad. Benieuwd naar deze veranderingen en geruchten die we horen op straat en nog meer? Lees dan snel verder. 

Allereerst willen we Just Brands feliciteren met het eenjarig bestaan in de Tilburgse Heuvelstraat. Wij gingen langs en spraken met storemanager Jasper van Akkerveeken over de ontwikkelingen in de binnenstad: ‘’De ontwikkelingen in het Dwaalgebied en de komst van de Primark zorgen ervoor dat mensen weer graag in Tilburg gaan winkelen. De kleinere winkels, speciaalzaken en horeca profiteren van de massa die een winkelketen als de Primark aantrekt.’’

Dit gaat/is er weg

Inmiddels is Lódz vertrokken uit Tilburg. De kledingzaak besloot om alleen de winkel in Oisterwijk aan te houden. Het pand waarin Lódz was gevestigd, wordt bij het voormalige Mexx pand gevoegd. De invulling is ook al een tijdje bekend; Zara trekt er (met onder andere het ‘home’ concept) in.

Ook Square in de Heuvelpoort maakte onlangs bekend haar biezen te pakken. De zaak is op 29 mei voor het laatst open. De invulling van het pand is nog niet duidelijk. Cook & Co in de Heuvelstraat gaat weg. In april werd al bekend dat Blokker Holding twintig filialen van de winkelformule gaat sluiten, daarvan is het filiaal in Tilburg er eentje.

Nieuw in Tilburg

Gelukkig zijn er niet alleen zaken die Tilburg verlaten. Door de verschillende ontwikkelingen in de stad krijgt de binnenstad weer aantrekkingskracht. Zo opende Cupcake Addicts vorige week haar deuren in de Langestraat. Daarmee is het, na Cupcake House in de Willem II Straat, het tweede zaakje gespecialiseerd in cupcakes. Eerder dit jaar koos Shoesme ervoor om de Willem II Straat te verruilen voor de Korvelseweg. Het pand heeft inmiddels een nieuwe invulling; Barbershop Tek is er gevestigd.

Ook net buiten de binnenstad wordt Tilburg verrijkt. Het eerste Indiase restaurant in Tilburg, Indian Palace, opende onlangs haar deuren aan de Korvelseweg. Visliefhebbers mogen ook in hun handjes knijpen. De verbouwing van De Visserij aan de Piushaven gaat gestaag verder. Ze hopen nog deze maand te openen. Hemelsbreed zo’n 300 meter verder opende onlangs nog een visrestaurantje, namelijk Fish & Nuts aan het Koningsplein.

En dan hebben we de Spoorzone nog niet gehad. Daar gaat RAW aanstaande zaterdag al een dagje proefdraaien. Daarna gaan ze verder met de grootschalige verbouwing. Meer informatie over de officiële opening volgt.