Tilburgse binnenstad: dit is er wat er verandert

tilburgse binnenstad

Wat verandert de Tilburgse binnenstad toch snel! Er gaan niet alleen bedrijven weg, maar er komen er ook genoeg bij. Wij kunnen ons voorstellen dat het soms snel gaat en dat je het niet meer volgt. Daarom in een kort overzicht de laatste mutaties in de Tilburgse binnenstad op een rij.

Tip: lees ook eens dit artikel, dit artikel en dit artikel waarin we eerdere veranderingen in de Tilburgse binnenstad voor je op een rij zetten.

Nieuwe restaurants

Na de opening van de bezorgservice ‘Gezond Eten’ opende 10 juni nog een healthy hot spot: Proeflokaal de Tuin. Op de plek waar voorheen koffietent Fahrenheit zat, kun je gezonde afhaalmaaltijden krijgen. Extra leuk: ze zijn gemaakt met lokale seizoensproducten van Goei Eete en tuinderij Ut Rooie Bietje.

Ook een nieuwe trend in Tilburg: werelds eten. Na het Indiase restaurant en Libanse eettentje in de Korvel, opent er ook een Perzisch restaurant aan de Heuvelring: Mi Amor. Nog voor de Tilburgse kermis willen de Iranese eigenaren het restaurant openen in het pand naast Soups ’n Shakes.

In het voormalige clubhuis van Satudarah aan de Piushaven is vrijdag 10 juni restaurant De Visserij geopend. De initiatiefnemers zijn de eigenaren van De Burgerij Tilburg, zij noemen het ‘net zoiets als De Burgerij, maar dan met fruits de mer en andere verse vis als specialiteit’.

Shoppen en werken

Op initiatief van de Tilburgse cabaretière Karin Bruers is de oudste textielfabriek van Tilburg, het Duvelhok, gerestaureerd. Dit weekend opent de locatie van 5.500 m2 officieel haar deuren. Je kunt er winkelen, een bezoekje brengen aan Social Salon, een ruimte huren of er gaan zitten met je laptop. Daarnaast worden er regelmatig optredens gegeven en komt er met het prachtige terras een heerlijk plekje in de binnenstad bij.

Dit is er onder andere bij Duvelhok te koop: de prachtige design, vintage en industriële meubels van Neef Louis, de wollen dekens van AaBe Textiles, de kussens en kleden van Beatrice Waanders, boeken van de Zwijsen Stichting en producten op gebied van kunst en kitsch, ambachtelijke meubelen, handgemaakte tassen, schilderijen en beelden.

Verhuisnieuws

Verder is inmiddels bekend waar Mugs ’n Muffins naartoe verhuist. Nadat ze eerder al vertelde in verband met de hoge huur op zoek te zijn naar een nieuwe locatie, hebben ze een nieuw pand gevonden aan de Tuinstraat. Naar verwachting openen ze in juli of augustus de deuren.

Sinds vorige week lijkt de schoenenwinkel Bizarro aan de Heuvelstraat weg te zijn. Tegelijkertijd is er dan wel weer een spraakmakende winkel bijgekomen aan de Katterug: de Premark.

Verbouwnieuws

Met de grote kraan op parkeergarage Heuvelpoort is de verbouwing je waarschijnlijk niet ontgaan. De parkeergarage wordt vernieuwd en daarom gaat Heuvelpoort in de maanden juli en augustus volledig dicht.

Goed nieuws voor de bezoekers van de Spoorzone, na de opening van de Willem II Passage gaat in juli ook de andere onderdoorgang open. De binnenkant van het vernieuwde station is al langer te bewonderen, binnenkort gaat de Stationspassage ook aan de noordkant open.