Tilburgse binnenstad: dit komt erbij, dit gaat er weg

tilburgse binnenstad

Mensen komen, mensen gaan. Bedrijven komen, bedrijven gaan. Maar de laatste tijd gaat het wel heel snel in Tilburg. De binnenstad, Spoorzone en Piushaven zijn volop in ontwikkeling en dat zorgt voor een hoop mutaties. Ga er gerust voor zitten want wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Foto: Bas Haans

Binnenstad

Leuk nieuws voor de shop-liefhebbers; het pand waar de H&M is gevestigd heeft een vergunning gekregen van Gemeente Tilburg om uit te breiden. Het lijkt erop dat de tweede verdieping van de H&M in de Heuvelstraat groter wordt. Wanneer en wat dat gaat precies gaat betekenen, is nog niet duidelijk. H&M heeft zelf nog niets bevestigd.

Waarschijnlijk heb je het wel gezien: in de Heuvelstraat is het raak. Zo is WE Women inmiddels weg, vertrekt Jamin binnenkort uit het pand aan de Heuvelstraat en gaat ook Steps ervandoor. Daar staat tegenover dat de Zara van het Pieter Vreedeplein naar de Heuvelstraat verhuist (dit gaat ten koste van de tijdelijke Hemarkt en modezaak Lódz) en sneakerzaken als Rib Eye Steak (concept van Britain) en Snipes openen.

Niet alleen in de Heuvelstraat gebeurt er veel. Zo vestigt IJssalon Crostino zich aan het Pieter Vreedeplein en wordt het schitterende rijksmonument aan de Stationsstraat 41 een Hostel. Afgelopen weekend ging Zino Live open aan de Heuvelring en binnenkort (tijdens carnaval) opent The Grilll in The Heuvel Gallery. Momenteel is ook de sloop van het voormalige winkelcentrum de Heuvelpoort in volle gang. De verbouwing gaat een jaar duren en levert de Heuvelpoort garage zo’n 200 extra parkeerplekken op.

Ook op de Heuvel een flinke verandering! Humphrey’s gaat Tilburg verlaten per 29 februari en verhuist naar Eindhoven.

Piushaven

De Piushaven is hip & happening en blijft ontwikkelen. Zo krijgt de Piushaven halverwege 2017 een ontvangstpaviljoen op de middenpier van de haven. Ook qua horeca aanbod speelt er van alles in de Piushaven. De Burgerij rolt binnenkort een nieuw concept uit aan de oever van de Piushaven; De Visserij (uiteraard een seafood concept). Horecagelegenheid Biku krijgt nieuwe eigenaren en gaat veranderen in Stadskombuis Harboury. De nieuwe uitbaters gaan zich richten op borrelen, diner en terras.

Spoorzone

Nog zo’n ‘spot’ in Tilburg die onze stad momenteel op de kaart zet; de Spoorzone. Zo krijgt de Spoorzone van februari t/m april op vrijdag en zaterdag een eigen foodhall waar verschillende ondernemers hun krachten bundelen. Maar er is meer! In april opent er een rauw en creatief restaurant in het gebied: RAW.