Tilburgse binnenstad in teken van Festival Levenslied

Parkeergarages en winkels bereikbaar tijdens Festival van het Levenslied

Het Festival van het Levenslied vindt komend weekend voor de 22ste keer plaats. Vanaf donderdag 30 mei tot en met maandag 3 juni zijn het Piusplein, Paleisring en Stadhuisplein afgesloten voor verkeer. De parkeergarages en winkels in de binnenstad blijven gewoon bereikbaar.

Wethouder De Ridder: “Het Festival van het Levenslied is dit jaar groter van opzet. Daarom is er meer tijd nodig voor de op- en afbouw. We hebben maatregelen genomen om de overlast zoveel mogelijk te beperken en de binnenstad en parkeergarages bereikbaar te houden.”

Verkeersmaatregelen
Woensdag 29 mei van 19.00 uur tot donderdag 30 mei 5.00 uur

– Eén rijstrook van de Schouwburgring wordt afgesloten in verband met aanleg calamiteitenroute.
– Het eenrichtingsverkeer in de Bisschop Zwijssenstraat tussen de Primus van Gilsstraat en het Stadhuiplein wordt opgeheven.
Donderdag 30 mei van 5.00 uur tot maandag 3 juni 22.00 uur
– De kruising Piusstraat, Piusplein, Paleisring wordt afgesloten in verband met de opbouw van de podia tussen de Clerxstraat, Jan Aartestraat, en Parkeergarage Emmapassage.
– Vanaf de Spoorlaan wordt verkeer richting Centrum omgeleid via de Ringbaan Oost, Ringbaan Zuid,
Broekhovenseweg, Piusstraat, Primus van Gilsstraat, en Bisschop Zwijssenstraat.
– Verkeer vanuit de Heuvelring, Hendrikhof/Heuvelpoort kan ontsluiten via de Jan Aartestraat, Lanciersstraat en St Josephstraat. Hiervoor wordt plaatselijk het eenrichtingsverkeer opgeheven.
– In de Piusstraat is voor de bereikbaarheid van Parkeergarage Koningsplein en Albert Heijn het
eenrichtingsverkeer opgeheven tussen de Koopvaardijstraat en de het Piusplein
– Alle parkeergarages blijven bereikbaar. Parkeergarage Emmapassage is bereikbaar via de route Piusstraat, Primus van Gilsstraat, Bisschop Zwijssenstraat, Stadhuisplein en Paleisring.
Op de kruisingen Spoorlaan/Heuvelring, Piusstraat/Koopvaardijstraat en de Paleisring ter hoogte van
Parkeergarage Emmapassage worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden en verkeersdeelnemers te informeren.

Festival van het Levenslied
Zaterdag 1 en zondag 2 juni vindt de 22e editie plaats van het Festival van het Levenslied. Het evenement start zaterdag om 20.30 uur en eindigt om 01.00 uur. Op zondag start het evenement om 15.00 uur en eindigt het om 21.00 uur.

Meer info:

www.festivalvanhetlevenslied.nl 
www.tilburg.com/festivalvanhetlevenslied