Tilburgse binnenstad volop in beweging

De vakantie is voorbij, de scholen zijn begonnen en waarschijnlijk zijn de meeste Tilburgers alweer aan het werk. Tijd om terug te blikken wat er de afgelopen tijd allemaal is veranderd in de Tilburgse binnenstad. 

Want ook de afgelopen weken hebben een aantal zaken de Tilburgse binnenstad verlaten en zijn er een aantal bijgekomen. Journalist Bas Vermeer (Stadsgezicht) van het Brabants Dagblad volgt dit nieuws op de voet!

Kop Oude Markt

Tussen de Oude Markt en het Radiopleintje opende kledingzaak Mint & Pepr een aantal weken geleden. Mint Fashionstore (zat voorheen in Meneer en Mevrouw van Hout in de Telefoonstraat) breidde haar concept uit en richt zich nu op zowel vrouwen- als mannenmode. In het voormalige ’t Gasseltje lijkt Diva Shoes inmiddels te zijn vertrokken en ook de Newomen is inmiddels vertrokken.

Piusplein

Dit weekend opent ’t Taphuys op de hoek van het Piusplein en de Paleisring. Een van de unieke features is de twaalf meter lange tapwand waar gasten hun eigen bier en wijn per centi-liter kunnen tappen. De zaak is vanaf vrijdag zeven dagen per week geopend.

Pieter Vreedeplein

Volop ontwikkelingen op het Pieter Vreedeplein. La Place keert terug in Tilburg en vestigt zich naast Jack’s Casino. Uit betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat La Place de sleutels inmiddels in ontvangst heeft genomen en dat dit slechts een tussenoplossing van een jaar is. Wanneer Hudson’s Bay opent lijkt La Place haar zinnen te hebben gezet op een intrek.

Over Hudson’s Bay gesproken; we zien weer beweging in het pand waar de Canadese keten komt te zitten.

Veemarktkwartier

Niet alleen de Spoorzone, Dwaalgebied en de Piushaven zijn volop in ontwikkeling. Ook het Veemarktkwartier is flinke stappen aan het maken. Vorige week opende Qlubhouse Tilburg. Qlubhouse moet in eerste instantie dé ontmoetingsplaats voor zakelijk Tilburg worden en wil in de toekomst, mede door de centrale ligging, mikken op de zakelijke markt in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Dwaalgebied

Zin in een lekkere bak koffie in het Dwaalgebied? Na een grote verbouwing is Mugs & Muffins inmiddels geopend in de Tuinstraat. Ook nieuwkomer Frank & Vrij in de Willem II straat is geopend. Je kunt er zowel tijdens de lunch als tijdens het diner terecht.

Tijdelijke oplossingen

In het complex waar de Albert Heijn XL is gevestigd vertrokken de Blokker en Bart Smit eerder dit jaar. Inmiddels heeft de Hemarkt (voorheen in de Heuvelstraat) haar deuren geopend. Deze week werd ook bekend dat Foodhall 88 voor drie maanden terugkeert in de Spoorzone. Van oktober t/m december is het weer genieten geblazen bij de eetkraampjes in de Spoorzone.