Tilburgse binnenstad wordt groot festivalterrein tijdens Koningsdag: check hier de leukste feestjes!

feestjes koningsdag tilburg 2023

De Tilburgse binnenstad transformeert tijdens Koningsdag in één groot festivalterrein. In de hele binnenstad is van alles te doen en te beleven. Benieuwd naar de leukste feestjes? Lees dan snel verder.

PS. ook tijdens Koningsnacht is er veel te doen. Check in dit artikel de leukste feestjes tijdens Koningsnacht. Tijdens Koningsdag geen zin om te feesten, maar wel om een vrijmarkt te bezoeken? Bekijk dan dit artikel. 

Enfin: feestjes tijdens Koningsdag.

#1: Feest op de Korte Heuvel

Op de Korte Heuvel kun je tussen 12:00 – 23:00 uur gezellig komen feesten. De hele dag draaien verschillende dj’s dikke sets. Denk aan DJ Tristan, Sil Smetsers, Coenio, Lanterfantje, Louis Laporte en Tommy Santo. Uiteraard is de toegang helemaal gratis en kun je naderhand nog lekker doorfeesten bij verschillende kroegen in de gezellige horecastraat.

#2: Foute Party in de Stadhuisstraat

In de Stadhuisstraat is ook van alles te doen tijdens Koningsdag. Tussen 14:00 – 16:00 uur staat er bijvoorbeeld een open podium voor dragartists op het programma. Daarna neemt Q-Music met de Foute Party de Stadhuisstraat over. Oftewel: de hele dag de leukste foute hits door de speakers.

#3: Orangesquare

Het pleintje voor Bruin Kafee, Café de Baret en de Vos en de Craen wordt tijdens Koningsdag weer omgetoverd tot Orangesquare. DJ Calvin Rigter, Eddy, Sylvie Thijs en Ramo draaien de platen. Verwacht de lekkerste muziek, een hoop confetti, vuurwerk en volle bak gezelligheid.

#4: VIB Bierfestival op het Piusplein

Geen zin om volop te feesten, maar wel genieten van vele speciaalbiertjes, bijpassende hapjes en de sferen van een bierfestival? Op het Piusplein wordt het VIB Bierfestival georganiseerd. De entree is gratis en je bent vanaf 12:00 uur welkom.

#5: XL Silent Disco in het Spoorpark

In het Spoorpark vindt tijdens Koningsdag een XL Silent Disco plaats. De silent disco wordt georganiseerd door ilovesilentdisco.nl. Je bepaalt zelf welke muziek je luistert, want je hebt de keuze uit meerdere kanalen. Vergeet niet om van tevoren je koptelefoon te reserveren. De silent disco begint vanaf 14:00 uur. Maar er is die dag nog veel meer te doen in het Spoorpark.

#6: Oranjestraat

In de Oranjestraat (het knusse straatje tussen Gin Fizz, The Cat’s Back en ’t Elfde Gebod) wordt een buitenpodium geplaatst. Tussen 14:00 – 23:00 uur kun je hier lekker komen feesten op de sets van diverse dj’s. De entree is helemaal gratis.

#7: Disco Snolly op de rooftop van het T-Huis

Ook in het Spoorpark: Disco Snolly. Dit gave discoclubconcept neemt de rooftop van het T-Huis over. Van 15:00 – 21:00 uur kun je dansen op de allerleukste discohits. De allerlaatste tickets zijn nu in de verkoop.

#8: Herrie met Gerrie bij Club Smederij

Zin in lekkere techno en techhouse? Dan ben je tijdens Koningsdag bij Club Smederij te vinden. Daar staat namelijk Herrie met Gerrie op het programma tussen 13:00 – 23:00 uur. Schaf snel je tickets aan!

Nog meer te doen tijdens Koningsdag

Er is tijdens Koningsdag uiteraard nog veel meer te doen in Tilburg. Nieuwsgierig geworden naar wat allemaal? Check dan snel onze uit-agenda!