Tilburgse broertjes starten eigen scooterzaak: ‘Grote speler in de regio worden is het doel’

de scooterkoning

Vanaf hun vijfde levensjaar rijden ze al op een crossmotor, ze zijn actief in de motorsport en hebben altijd aan scooters gesleuteld: de Tilburgse broers Bjorn (23) en Rico (21) de Beer. In november openden ze hun eigen scooterzaak Scooter Koning en de zaken gaan goed. Ze verhuisden onlangs naar een nog groter pand en aanstaande zaterdag is de grote opening met veel aanbiedingen.

De oom van Bjorn en Rico kwam met het idee om scooters te gaan importeren en te gaan verkopen. “Het idee ontstond in het weekend en de donderdag daarop hadden we onze eerste container scooters al besteld.”

Of ze zelf ook verzot zijn op scooters? “Natuurlijk! Op mijn zestiende haalde ik meteen mijn rijbewijs en kocht ik een scooter. Ik rij nu nog steeds op een scooter.”

Grote speler worden

Vanaf toen ging het rap, heel rap. Via de oom van de jongens konden ze een pandje huren op het industrieterrein langs de Burgemeester Bechtweg in Berkel-Enschot, aan de rand van Tilburg. “Inmiddels zijn we verhuisd naar een groter pand op ditzelfde industrieterrein.”

Wat ze onderscheidt van andere scooterzaken? “Een scooter verkopen is één, maar na de verkoop begint de echte service pas. Wij proberen ons te onderscheiden door onze klanten tevreden te houden door snel te handelen bij eventuele problemen en ze echt service te bieden. Daarbuiten zijn we ook een stuk goedkoper.”

Nog een extraatje dat Scooter Koning onderscheidt van andere zaken: ze leveren de scooters ge-upgrade op terwijl de koper er het basisbedrag voor betaalt. “Vaak als je een scooter koopt, moet je nog los betalen voor een bagagerekje of smokey knipperlichten bijvoorbeeld. Wij doen die extraatjes er al voor de basisprijs bij.”

Scooter Koning
Foto door: GDH PRODUCTIONS

Scooterwetgeving

Er is de laatste jaren veel te doen over de wetgeving rondom snorfietsers. Zo is er in Amsterdam een proef met snorfietsers die helmplicht hebben en enkel op de rijbanen mogen rijden. Heeft dit dan ook directe impact op de business van een scooterbedrijf? Bjorn is daar niet bang voor. “We horen van veel van onze grote leveranciers dat de regelgeving in Amsterdam averechts werkt. Door het snelheidsverschil tussen automobilisten en snorfietsers levert het veel gevaarlijke situaties op. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat ze deze regel landelijk invoeren.”

Om toch voorbereid te zijn op eventuele veranderingen in wetgeving, richt Scooter Koning zich ook op elektrische scooters en e-bikes. “Elektrische scooters zijn alleen duurder in aanschaf dan gewone scooters omdat accu’s duur zijn. Toch kopen we ze alvast in zodat we direct op de markt kunnen inspelen bij eventuele de scooterkoning

Meer informatie

Scooter Koning is gevestigd op 1 kilometer afstand van Tilburg aan Ordelven 17 in Berkel-Enschot. Ze verkopen onder andere scooters van de merken FOX Electric Scooters, SK Scooters, Vespa en Piaggio. Ook verkopen ze verschillende accessoires en onderdelen. Wil jij een scooter kopen maar heb je niet de financiële middelen om de aanschaf direct te betalen, kun je bij Scooter Koning ook leasen. Check ook de website voor de openingstijden van de showroom.