Tilburgse bureaus bundelen krachten met U:MAIN.LY

Online bureaus uit Tilburg presteren opvallend goed, en niet alleen in hun eigen regio. De reden dat er steeds meer Tilburgse bureaus tot de Nederlandse top van hun vakgebied behoren, komt volgens de bureaus zelf vooral door hun typisch Tilburgse mentaliteit. Om deze kracht beter over het voetlicht te kunnen brengen, hebben de bureaus besloten hun krachten te bundelen in het label U:MAIN.LY.

IT’S YOU MAINLY

De naam voor het label (uit te spreken als ‘joe-meenlie’) is ontstaan vanuit de gemeenschappelijke kracht die de Tilburgse bureaus zo sterk maakt: de mentaliteit van de mensen die er werken. In Tilburg vind je hoogwaardige specialisten die niet alleen maar snoeihard voor zichzelf werken, maar vooral ook de samenwerking met elkaar niet schuwen. Ondanks dat de bureaus werken met online producten, wordt de kwaliteit volgens hen altijd bepaalt door de openheid van de mensen die eraan werken. En die mensen zijn bij Tilburgse bureaus altijd zichtbaar en toegankelijk. Iets dat zeker geen gegeven is in de markt. Het gaat volgens de bureaus dus vooral om de rol van jou als mens (‘you mainly’) die online producten succesvol maakt. Deze typisch Tilburgse kracht zorgt ervoor dat een groot aantal A-merken, NGO’s en overheden met flinke regelmaat voor Tilburgse bureaus kiezen, onder andere op het gebied van websites, e-commerce, loyalty, HRM en marketing.

U:MAIN.LY from Frameplay on Vimeo.

KRAPPE ARBEIDSMARKT

U:MAIN.LY speelt tevens in op de krappe arbeidsmarkt voor digitaal toptalent waarmee ze te maken heeft. Om ervoor te zorgen dat de bureaus achter U:MAIN.LY hun opvallende positie in Nederland verder kunnen gaan uitbouwen, wordt het steeds belangrijker om online toptalenten aan de regio te kunnen binden. En dat is een flinke klus. Daarom is het één van de voornaamste taken voor U:MAIN.LY om aan talentvolle programmeurs, marketeers, designers en creatieven van de toekomst laat zien dat je in Tilburg veel meer vindt dan alleen een waanzinnige baan. Je vindt er namelijk een volledige carrière. Met het grote aantal succesvolle bureaus in de regio is er altijd voldoende ruimte, variatie en keuze om je door te ontwikkelen in het allerhoogste segment.

OFFICIËLE KICK-OFF

Om potentiële opdrachtgevers en toekomstige medewerkers in contact te brengen met het unieke werkethos van de 16 Tilburgse bureaus, zal U:MAIN.LY gevarieerde events gaan organiseren. De aftrap zal begin mei worden gegeven middels een zogenaamde ‘hackathon’. Op een inspirerende locatie binnen de Spoorzone in Tilburg zullen de bureaus zich samen met een aantal talentvolle studenten buigen over problemen die grote opdrachtgevers op een creatieve manier opgelost willen zien.

Naast de events zullen er ook landelijke campagnes worden ingezet om de naamsbekendheid van het label te vergroten. Daarnaast leeft er binnen U;MAIN.LY de ambitie om zich in speciale gevallen samen te voegen tot één groot online bureau dat kan meedoen aan (inter)nationale pitches. Zo hoopt U:MAIN.LY op termijn te kunnen concurreren met de grote wereldwijde netwerkbureaus en beursgenoteerde bedrijven.

STEUN

De aangesloten bureaus zijn sinds een jaar met elkaar in overleg om deze bijzondere samenwerking verder uit te bouwen. Ook de gemeente en andere instanties hebben zich reeds pal achter de plannen geschaard en leveren op verschillende manieren een bijdrage aan de ontwikkeling van U:MAIN.LY. Voor de organisatorische zaken heeft U:MAIN.LY zich aangesloten bij ICT Platform Midden-Brabant.

De aangesloten bureaus bij U:MAIN.LY zijn: Datacon, Estate Internet, EZcompany, Flashpoint, Frameplay, Freshheads, Gemoro, Indicia, IQNOMY, Livewall, Magneds, OOGT, PauwR, Pondres, Prezent Internet B.V., Schepnet.