Tilburgse creatieve organisatie Goldfished kondigt eerste ‘Goldfished Tape’ en release evenement aan

goldfished tape

Groot muzieknieuws: Goldfished is het afgelopen jaar druk bezig geweest met het samenbrengen van getalenteerde artiesten en het maken van muziek. Dit heeft ertoe geleid dat ze een EP gaan uitbrengen genaamd ‘Goldfished Tape Volume 1.’ Deze EP is vanaf 1 augustus te beluisteren op Spotify en alle andere streaming-diensten. Om dit te vieren hebben ze een release showcase gepland staan op vrijdag 31 juli in de concertzaal van Theaters Tilburg. Tickets voor deze showcase zijn te bestellen via de website van Theaters Tilburg.

Zeven nummers

De EP bestaat uit 7 nummers en bedraagt bijdragen van 5 vocalisten en 4 producers. Deze artiesten zijn vanuit Goldfished nadrukkelijk gecureerd en samen gebracht op basis van hun talent, groeipotentie en internationale sound. De volledige EP is Engelstalig en dat is ook waar Goldfished in de toekomst meer op wil focussen. De deelnemende artiesten zijn: Eauxby, PXRPLE JAZZ, Noa Jae, Leela Rosa, Purple Imp, Whynton Power, Ricardo, David Eliza & Othy. Ieder opzoek naar eigenheid. “Muziek is een ontdekkingsreis en wij willen artiesten tijdens deze reis ondersteunen om er het meeste uit te halen,” aldus Chiara Riboch van Goldfished.

Tijdens deze showcase nemen de artiesten je mee in het verhaal van hun muziek aangevuld met toffe visuals van Art Director ‘CJ Roxas’

De Goldfished Tape is ontstaan vanuit een schrijverskamp dat in oktober 2019 plaatsvond. Hier werden verschillende vocalisten en producers voor uitgenodigd om in de ‘middle of nowhere’ samen muziek de gaan maken. Het kamp werd aangevuld met een kok die elke dag voor unieke maaltijden zorgde en een spirituele gids die elke ochtend meditatie sessies deed met de artiesten. “Deze elementen zijn belangrijk om artiesten meer samen te brengen en verbinding te stimuleren,” aldus Tyrone Tjon-a-loi (founder Goldfished). De muziek die tijdens dit kamp werd gecreëerd bleek achteraf zo tof te zijn dat er gezamenlijk werd besloten om dit als 1 groot Goldfished project te releasen.

Over Goldfished

Goldfished is een creatieve organisatie uit Tilburg die zich al meer dan 8 jaar inzet voor de creatieve sector. Met een ruime ervaring op het gebied van evenementen, talkshows, pop-ups en ontwikkelingstrajecten proberen ze de creatieve en professionele ontwikkeling van jonge getalenteerde kunstenaars, designers en artiesten te ondersteunen. Momenteel begint de focus van Goldfished steeds meer te liggen op muziek en willen ze jonge artiesten met een internationale sound helpen om door te ontwikkelen.