Nieuws

traverse vogezen daklozen
Let op! Dit artikel is al 728 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse daklozen fietsen samen naar de top tijdens ‘Ballon d’Alsace’ in de Vogezen

Op dinsdag 21 mei is het zover, dan gaan cliënten van Traverse de uitdaging aan: de fietsbeklimming van de ‘Ballon d’Alsace’ in de Vogezen. Deze berg staat te boek als één van de moeilijkste beklimmingen in de Vogezen, maar is met de nodige training en coaching wel te doen!

Traverse goes Vogezen

De deelnemers zijn veelal dak- of thuisloos en hebben te maken met serieuze problemen, van financieel, psychisch en verslaving. Meedoen met de actie ‘Traverse goes Vogezen’ helpt hen om de juiste mindset te krijgen, om nieuwe doelen te bereiken en geeft hen meer zelfvertrouwen. En dat gaat niet vanzelf, maar met vallen en opstaan.

Rinus en Joris, twee van de negen cliënten die gaan fietsen beamen dat. Ze hebben ieder hun eigen persoonlijke reden om de 17 kilometer lange beklimming te fietsen, maar ze hebben één gemeenschappelijk doel: samen als groep de top bereiken! Iedere cliënt fietst samen met een begeleider als buddy naar de top. “Dat gevoel van succes ervaren kunnen veel deelnemers zich al niet meer herinneren,” zegt Wiebe de Jong, Persoonlijk Coach en initiatiefnemer van deze actie.

Uitzwaaien

Op 21 mei tussen 9.00 – 10.00 uur vertrekken de deelnemers bij Traverse aan de Reitse Hoevenstraat. Iedereen is welkom om ze uit te zwaaien e ze een extra steuntje in de rug te geven.

Reageer op dit bericht