Tilburgse Ereprent voor boekhandel Gianotten Mutsaers!

Ereprent Gianotten Mutsaers

Boekhandel Gianotten Mutsaers bestaat 75 jaar! Om dat te vieren reikt wethouder Grashoff de Tilburgse Ereprent uit aan boekhandel Gianotten Mutsaers tijdens de feestelijk heropening van de Emmapassage. Lees snel verder.

Twee zoons van drukker/uitgever Hendricus Gianotten namen in 1947 Boek- en Kunsthandel Triborgh op de Heuvel over. Hieruit ontstond Boekhandel Gianotten. Tot 1991 was Gianotten onderdeel van Wolters Kluwer en daarna van de Boekhandels Groep Nederland. Vervolgens heette de boekhandel Selexyz Gianotten. In 2014
namen Marlous en Ruud Mutsaers de boekhandel over en was boekhandel Gianotten Mutsaers een feit.

Al jarenlang is de boekhandel een begrip in Tilburg en omstreken. De winkel staat symbool voor het zelfstandig ondernemerschap in Tilburg en heeft zich al die jaren moeten aanpassen aan een veranderende markt. ‘Nooit stilstaan maar altijd blijven investeren’ met dat motto kenmerkt de boekhandel zich. De laatste jaren zijn bijzonder en zwaar geweest voor de winkel. Dit had niet alleen te maken met de coronapandemie, maar ook aan de omstandigheden in de binnenstad. Gianotten Mutsaers is meerdere keren verhuisd naar een tijdelijk adres. Ze hebben een winkel goed laten draaien vanuit een bouwput. Dat tekent de veerkracht van de huidige eigenaren en hun vertrouwen in de binnenstad van Tilburg.

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent is een onderscheiding die wordt gegeven aan bedrijven en organisaties die een jubileum kennen van 50 jaar of 25 jaar daarbovenop. Dit zijn ondernemers die zich al jarenlang inzetten als ondernemer voor Tilburg. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente.