Tilburgse ‘Exotische’ muziekgeschiedenis van 1930 tot 2020

muziekgeschiedenis

Radiomakers Dennis Bernaerts en Joris van Laak gaan van 1 februari t/m eind maart in het TijdLab op zoek naar de Tilburgse ‘Exotische’ muziekgeschiedenis van 1930 tot 2020.

Dennis Bernaerts en Joris van Laak zijn wereldburgers en muziekliefhebbers in hart en nieren. Ook zijn ze de mannen achter het radioprogramma “Exotische Verhalen van het Middenrif”. Dat kun je elke zondagmiddag horen op Omroep Tilburg. Dit programma is een eindeloze zoektocht naar liedjes die de heupen doen wiegen of het hart sneller laten kloppen.

Op zoek naar muzikale verhalen uit Tilburg

In het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) gaan radiomakers Dennis en Joris vanaf 1 februari eenzelfde exotische, muzikale zoektocht beginnen in hun eigen stad: Tilburg. Een stad met meer dan 150 nationaliteiten, rijke, diverse muzikale historie en bomvol bijzondere muziekverhalen die het verdienen gehoord te worden.

Op dinsdag, donderdag en zaterdag is Dennis in het TijdLab om jouw verhaal te horen over deze geschiedenis. Welke Tilburgse bandjes waren voor jou belangrijk, welke Tilburgse muziek beluisterde jij of welke plek is voor jou onlosmakelijk verbonden met de Tilburgse muziekgeschiedenis? Deel je verhaal op de ‘muziekwand’ in het TijdLab en wellicht hoor je jouw verhaal terug in het radioprogramma ‘Middenrif’. Of kom langs in het TijdLab om jouw lp’s te ruilen met andere muziekliefhebbers.

Opnames radioprogramma ‘Middenrif’ in het TijdLab

Exotische verhalen van het Middenrif, het radioprogramma van Dennis Bernaerts en Joris van Laak. Het zal op zaterdag 1, 8, 15 en 29 februari tussen 13.00 en 15.00 uur in het TijdLab te vinden zijn. Ze ruilen de vertrouwde studio van Omroep Tilburg tijdelijk in voor de LocHal. Hier maken ze radio-opnames met enkel en alleen bijzondere Tilburgse muziek.

Dennis en Joris nodigen Tilburgse muzikale gasten uit om hun bijzondere verhalen te delen met het publiek. Deze opnames zijn openbaar en gratis toegankelijk. Inloop vanaf 12.00 uur. Elke zondag erna zullen de opnames te beluisteren zijn tussen 15.00 en 17.00 uur bij Omroep Tilburg Radio.