Tilburgse fotografe legt gezinnen in quarantainetijd vast: ‘Mooie herinnering aan gekke tijd’

Jeannette Grotenhuis

Dat we momenteel geschiedenis aan het schrijven zijn met z’n allen, dat mag duidelijk zijn. Onze dagelijkse bezigheden zijn op alle fronten aangepast en ons sociale leven ligt plat. Fotografe Jeannette Grotenhuis (Studio 1974) is zich daar maar al te bewust van. Ze kwam daarom met het idee om gezinnen, die gezamenlijk in quarantaine zitten, op beeld vast te leggen. Een mooie herinnering aan een gekke tijd.

Foto’s: Jeannette Grotenhuis

Het idee van de Tilburgse ontstond een tijdje geleden. “Ik wil mensen, die elkaar tijdelijk niet kunnen zien, weer verbinden. Dit door een mooie foto van ze te maken, die ze vervolgens als kaart kunnen versturen. Maar ik wil ook een herinnering creëren voor gezinnen. Want hoe vervelend deze tijd ook is, het is een tijd om niet te vergeten.”

Tastbare herinnering

Wil jij graag een professionele foto van jouw gezin rondom jullie huis? Jeannette komt bij je langs, maakt een foto en brengt deze een paar dagen later (ingelijst) naar je toe. Ook ontvang je een digitaal bestand, zodat je van de foto(‘s) een leuke kaart kunt laten maken. Waarom niet alleen digitaal? “Omdat ik van contact met mensen houd en zo weer een keertje terug kan komen. En als ik de foto alleen digitaal aflever, is de kans dat deze in een lijstje belandt heel klein.” Op deze manier heb je dus een tastbare herinnering aan de tijd dat we met z’n allen in quarantaine zaten.

Jeannette Grotenhuis

Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over de veiligheid van de fotosessie. Jeannette fotografeert met een telelens op circa tien meter afstand. Ook wordt de foto altijd voor het huis of in de tuin gemaakt.

Symbolisch bedrag

Uiteraard wil Jeannette ook iets verdienen aan haar fotografie. Ze biedt haar diensten dan ook aan voor zeer schappelijke prijs van veertig euro. Jeannette: “Het is een symbolisch bedrag, maar momenteel ook het enige wat bij mij binnenkomt.” Door het laten maken van een foto leg je dus niet alleen een herinnering vast, maar steun je ook nog eens een lokale ondernemer. Twee vliegen in één klap!

Mocht je overigens meer foto’s van Jeannette willen zien, neem dan eens een kijkje op haar Facebookpagina.

Contact opnemen

Wil jij ook graag dat Jeannette jouw gezin op de foto komt zetten? Je kunt contact met haar opnemen door te mailen naar info@studio1974.nl of door te bellen naar 0624691924. Goed om te weten: ze neemt opdrachten uit de hele regio aan. Denk hierbij aan regio Tilburg, Breda, Eindhoven en Den Bosch.