Tilburgse Heuvel krijgt enorme gekleurde T’s en lichtshow

tilburgse heuvel

Enorme T’s van bamboe, licht- & geluidsshows en dat allemaal op de Tilburgse Heuvel. Op donderdag 16 maart om 19:00 uur klinkt het startsein van een groots visueel spektakel, wat de bezoeker van de binnenstad kennis laat maken met de negen sfeergebieden in het centrum van Tilburg. De organisatie is in handen van het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg en Citymarketing Tilburg.

Foto: Corné Hannink

Programma

Op 16, 17 en 18 maart 2017 wordt de campagne ‘Tilburg, Stad met kleur’, groots gelanceerd op de Heuvel. Drie dagen lang worden negen T’s, die ieder symbool staan voor de stad en de sfeergebieden, tentoongesteld op het centraal gelegen plein. De enorme T’s, opgebouwd uit bamboe en doek, worden ’s avonds uitgelicht in de kleuren van de sfeergebieden en zijn circa acht meter breed & acht meter hoog. Een bijzondere licht- en geluidshow zal ‘s-avonds ieder uur plaatsvinden. Tijdens deze kick-off worden tevens de eerste kleurrijke uitingen onthuld, die dit voorjaar toegevoegd gaan worden aan de sfeergebieden.

Achtergrond

Het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg heeft de handen ineengeslagen met Gemeente Tilburg en Citymarketing Tilburg om de afzonderlijke gebieden in de binnenstad van Tilburg aan elkaar te verbinden. Het centrum is een aaneenschakeling van sfeergebieden met eigen kwaliteiten en bijzondere plekken. Door kleuren toe te kennen aan de sfeergebieden wordt herkenbaarheid en een eigen identiteit aangebracht per gebied. De gebieden versterken elkaar tot een krachtig stadscentrum. De kleurindeling zorgt ook voor een impuls aan de routing en een uitnodiging tot het (her)ontdekken van unieke plekken in Tilburg. De kernwaarden van de gebieden zijn bepalend geweest voor de gekozen kleur. Inmiddels zijn o.a. de stadsplattegronden voorzien van de kleurindeling en worden de kleuren herkenbaar ingezet per sfeergebied.

Publieksactie

In samenwerking met Tilburg.com worden vanaf 16 maart negen prijsvragen geplaatst, waarbij je als trouwe bezoeker van de binnenstad iedere dag kans maakt op leuke prijzen. Alle prijzen zijn beschikbaar gesteld door ondernemers uit de sfeergebieden. Check de social kanalen van Tilburg.com en geef aan wat jouw favoriete sfeergebied is en vooral welke plek bijzonder is voor jou.

Over het Ondernemersfonds

Om de aantrekkelijkheid van de binnenstad te vergroten hebben ondernemers in het centrum van Tilburg in 2013 een ondernemersfonds opgericht. Alle ondernemers in de binnenstad (circa 620) leveren via de reclamebelasting een financiële bijdrage. Het fonds wil activiteiten ondersteunen die bijdragen aan de belevingswaarde van de binnenstad. Activiteiten voor de korte en de lange termijn die de binnenstad veranderen van een ‘place to buy’ naar een ‘place to be’.

Over Citymarketing Tilburg

Citymarketing Tilburg is opgericht om Tilburg op de kaart te zetten, zowel nationaal als internationaal. De stichting wil meer mensen laten kiezen voor Tilburg. De stad sámen aantrekkelijker maken voor bewoners, bezoekers, bedrijven en studenten. Daarom stimuleert Citymarketing Tilburg (de communicatie over) bijzondere projecten en initiatieven die betrekking hebben op Tilburg.