Tilburgse Heuvel verandert deze maand in ‘Wensplein’ met videoboodschappen van bekende Tilburgers op groot scherm

We kunnen denk ik wel stellen dat 2020 niet ons jaar was. Een pandemie teisterde de hele wereld en dus zijn we erg beperkt in onze vrijheden. Dit zorgt ook voor beperkingen in het winterprogramma in de binnenstad. Zo komt er geen ijsbaan en zal de levende kerststal ook niet naar Tilburg komen. Maar we hebben samen met Center of Tilburg en First Impression wel iets gaafs bedacht: de Tilburgse Heuvel transformeert van vrijdag 11 december tot maandag 4 januari tot Wensplein.

Foto: Tilburgse Heuvel in de winter van 2019 gemaakt door Floor Lieskamp

Op het plein wordt een groot scherm geplaatst waar videoboodschappen op worden afgespeeld van bekende en minder bekende Tilburgers. Zij vertellen je hoe ze het afgelopen jaar hebben beleefd en hebben allemaal een wens voor het nieuwe jaar. Het Wensplein moet zorgen voor een beetje positiviteit in deze toch gekke decembermaand.

Ook is het mogelijk om – a la Serious Request – zelf je wens naar het scherm te sturen. Je boodschap kun je insturen via deze link en je wens is daarna doorlopend te zien op de schermen op de Heuvel. De oproep is ook om zelf wensboodschappen op de nemen en via #TilburgWenst te plaatsen op social media kanalen.

Projectie Heuvelse Kerk

Daarnaast kun je op de Heuvelse Kerk wederom genieten van een prachtige projectie. Natuurlijk kun je ook dit jaar weer genieten van de prachtige sfeerverlichting in de straten van de Tilburgse binnenstad. De sfeerverlichting brandt dit jaar zelfs vanaf 13:00 uur.

Ook de horeca doet – ondanks dat ze gesloten zijn – hun best om hun panden leuk en kerstachtig aan te kleden. Verschillende horecazaken hebben skihutjes waar ze lekkere warme drankjes & lekkernijen verkopen en gevels zijn veelal met kerstversiering aangekleed.

Winkel op rustige momenten

Helaas slaat het coronavirus nog steeds om ons heen en is het niet de bedoeling dat er massaal kerstinkopen worden gedaan. Kom dus zoveel mogelijk alleen en op rustige momenten. Het shoppen op rustige momenten wordt ook beloond. Zo parkeer je tijdens daluren voor slechts 1 euro per uur.

Daarnaast is het zo dat de Heuvelstraat vaak druk is. Merk je dat deze grote winkelstraat volloopt, neem dan ook eens een kijkje in de zijstraten van de Heuvelstraat en de leuke boetiekjes in het Dwaalgebied. Juist hier kom je prachtige pareltjes tegen die niet mogen ontbreken onder je kerstboom.

Ga je liever helemaal niet naar de stad? Dan kun je alsnog Tilburgse winkels steunen door hier je cadeautjes te kopen. De binnenstad werkt namelijk met een bezorgservice zodat bij 26 Tilburgse winkels je bestelling nog dezelfde dag gratis wordt bezorgd.