Tilburgse hockeyploegen strijden om promotie

hc tilburg promotiewedstrijden

Tilburg en sporten met een stick: het lijkt een gouden combinatie. Nadat de Tilburg Trappers dit jaar kampioen werden in de Oberliga is de kans aanwezig dat de mannen van HC Tilburg en de vrouwen van Were Di dit jaar een feestje kunnen vieren. 

Foto: cbosports (Chris de Boon)

Beide ploegen spelen momenteel in de Overgangsklasse. En dat doen ze goed want play-off duels moeten uitwijzen of ze van hun directe tegenstander kunnen winnen en daarmee promotie naar de Hoofdklasse kunnen afdwingen.

HC Tilburg

De heren van HC Tilburg wonnen afgelopen weekend met 1-2 van HDM en stellen daarmee een tweede plek in de competitie veilig. Hierdoor treden ze in de eerste ronde van de play-offs het Rotterdamse Victoria aan. Donderdag spelen ze om 20:30 uur de uitwedstrijd in Rotterdam en zaterdag staat de thuiswedstrijd op het programma. De aanvang van deze wedstrijd is nog niet bekend, hou daarvoor de website van HC Tilburg goed in de gaten.

Wanneer de heren van HC Tilburg deze wedstrijden winnen, moeten ze nog finalewedstrijden spelen tegen de nummer 10 uit de Hoofdklasse. HC Tilburg aanvaller Casper van Wandelen: ”We gaan de play-offs met vertrouwen in. Zeker na onze afgelopen wedstrijd waarin we echt moesten tankten we vertrouwen. We kunnen de steun van onze supporters meer dan goed gebruiken.”

Were di

Waar de dames van HC Tilburg dit seizoen blijven hangen maken de dames van Were Di wel kans op een plek in de Hoofdklasse, het hoogste niveau in het Nederlands vrouwenhockey. Daarvoor moeten ze wel een best-of-three serie zien te winnen van de dames uit Groningen. De dames van Were Di eindigde deze competitie op de eerste plaats in de Overgangsklasse.

Were-Di roept iedereen op om de vrouwen te komen steunen tijdens deze zware play-off clashes. Woensdagavond 11 mei spelen de dames de eerste wedstrijd op eigen veld. De wedstrijd begint om 20:30 uur en de toegang is gratis. Daarna volgen twee uitwedstrijden op 14 en 15 mei.