Nieuws

terrasseizoen
Let op! Dit artikel is al 206 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse horeca komt in actie: terrasseizoen symbolisch geopend (foto’s)

Helaas nog geen gasten op de Tilburgse terrassen, maar het ziet er in ieder geval een stuk gezelliger uit in het straatbeeld. Op dinsdag 2 maart werden om 1 voor 12 (11:59 uur) de terrassen van ruim 85 Tilburgse horecazaken symbolisch geopend. Het doel: aandacht vragen voor de zorgelijke situatie waarin de horeca momenteel verkeert. 

Fotografie: Jules van Iperen

De horeca vindt dat ze de terrassen veilig en gecontroleerd kunnen openen. Ook vragen ze de overheid om perspectief. Want willen ze weten: wat kan er wel en wanneer. De laatste maanden lopen horecaondernemers namelijk steevast tegen een muur op als ze met creatieve manieren pogen om toch te kunnen ondernemen.

Terrasseizoen van start

De Tilburgse horeca hoopt snel weer gasten te mogen ontvangen op de Tilburgse terrassen. Enerzijds om natuurlijk weer aan de slag te kunnen, anderzijds om ervoor te zorgen dat het bij mooi weer in parken en natuurgebieden niet te druk wordt. Afgelopen jaar heeft de horeca immers laten zien dat ze veilig en binnen de basisregels open kunnen.

De horecaondernemers staan te popelen om na een horecasluiting van ruim vijf maanden weer de deuren te kunnen openen en hun gasten in de watten te leggen.

terrassen

Horeca steunen

Wil jij op dit moment de horeca steunen? Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door er iets af te halen of thuis te laten bezorgen. Maar er zijn ook horecazaken die geen afhaalconcept hebben. Hen kun je natuurlijk ook steunen door de merchandise van WeAr Tilburg aan te schaffen. De winst van jouw aankoop gaat direct naar je favoriete horecaondernemer.