Tilburgse horecazaak Prins Heerlijk kanshebber ‘Appeltje van Oranje 2022’: stemmen kan tot 21 januari

Prins Heerlijk maakt kans op een Appeltje van Oranje 2022. En vanaf 12 januari kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Prins Heerlijk als favoriet. Er zijn in totaal 39 projecten in de race voor deze prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 21 januari via de website

Kansengelijkheid

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar kansengelijkheid voor álle jongeren. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die zich inzetten om alle jonge mensen gelijke kansen te geven en controle te laten nemen over het eigen leven. Denk hierbij aan projecten waarbij een jongere is geholpen en zich vervolgens inzet voor andere leeftijdsgenoten. Want kansenongelijkheid is een urgent probleem in onze samenleving, dat door de coronacrisis groter is geworden. De projecten die kans maken op de Appeltjes van Oranje pakken dit probleem succesvol aan en het Oranje Fonds vindt dan ook dat zij steun en erkenning verdienen. Reden om de uitreiking in 2022 om dit thema te laten draaien en daarmee te benadrukken dat álle jongeren ertoe doen.

Prestatie op zich

Dankzij projecten als Prins Heerlijk voelen jongeren dat zij ertoe doen en hoeven zij er niet alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

13 jaar

Al ruim 13 jaar is Prins Heerlijk bezig om de kansengelijkheid voor onze jongeren te vergroten. Iedereen verdient een kans om écht mee te doen, door naar school te gaan, te participeren op eigen niveau, een fijne woonplek te hebben en te mogen zijn wie je bent. Natuurlijk wil Prins Heerlijk heel graag winnen om daarmee deze fantastische groep jongeren de aandacht te geven die ze verdienen. Help jij mee?

Stemmen

Laat jouw stem gelden en stem gemakkelijk via de volgende link.