Tilburgse Jackie Groenen wint Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen

Jackie Groenen

Het Nederlands vrouwenelftal heeft zondagavond het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen gewonnen. In Enschede waren de oranjeleeuwinnen te sterk voor het vrouwenelftal van Denemarken. De Tilburgse Jackie Groenen speelde de hele wedstrijd.

Foto: KNVB Media

De 22-jarige middenveldster maakte een uitstekende indruk gedurende het hele toernooi. Ook in de finale was ze betrokken bij aanvallen waaruit doelpunten vielen. Nederland won de finale met 4-2 door doelpunten van Miedema (2), Martens en Spitse.

Groenen is geboren in Tilburg en groeide op in het Belgische Poppel. Naast voetbaltalent blonk ze ook uit in Judo. Daarin werd ze drie keer Nederlands Kampioen onder de 15 jaar.

Vrouwenvoetbal leeft in Tilburg

Tilburg was een van de speelsteden tijdens het EK voetbal voor vrouwen. In het Koning Willem II stadion werden verschillende poule wedstrijden en een kwartfinale gespeeld. Het EK was met een fanzone midden in de binnenstad zichtbaar aanwezig in Tilburg. Ook tijdens de finale kwamen er redelijk wat voetballiefhebbers naar het centrum om de wedstrijd in de kroeg te bekijken.

Een lange tijd om uit te rusten van het toernooi heeft Jackie Groenen niet. Ze begint spoedig aan de voorbereiding bij haar club 1. FFC Frankfurt.