Tilburgse Janneke lanceert eerste kinderboek: ‘Mijn kinderen hebben geleerd om te kijken door de ogen van een kind’

Een passie voor beeldend schrijven, dat heeft de Tilburgse Janneke Verhoeven. Naast haar werk als verpleegkundige, schrijft ze dan ook graag. Een eigen kinderboek was dan ook altijd een droom en nu is het dan ook eindelijk zover. Het eerste kinderboek – met de titel ‘Josje en het geheim van de bluppers’ – is nu te koop. Lees snel verder. 

Maar hoe kom je er als verpleegkundige op om een kinderboek te schrijven? “Het verhaal zat al hel lang in mijn hoofd. Schrijven vond ik als klein meisje al heel erg tof om te doen. Als ik eenmaal begin, komt de rest vanzelf. Dan hoef ik eigenlijk niet eens na te denken, een heerlijk gevoel. Ik schrijf ook columns en krijg vaak complimenten van mensen dat ik beeldend schrijf en lezers meeneem in het verhaal. Een kinderboek wilde ik al heel erg lang, gelukkig was Uitgeverij Boekscout enthousiast en is het boek er nu daadwerkelijk.”

Het boek is geschikt voor kinderen van 7-8 jaar en bestaat uit 65 pagina’s. De illustraties in het boek zijn gemaakt door Marieke Roest. “Zij heeft haar fantasie de vrije loop gelaten en het verhaal tot leven gebracht. Haar illustratief zijn simpel, sprekend en passend. Dat vind ik erg tof. Het heeft een beetje een retro-touch. Oja, en ze is mijn nichtje.”

Kinderen en ouders blij maken

Janneke is erg blij dat ze nu haar eigen boek uitbrengt. “Eindelijk! Maar bovenal wil ik graag dat kinderen en hun ouders blij worden van dit verhaal. Elke glimlach die ik op een snoetje kan toveren, is er een.”

De inspiratie voor het boek heeft Janneke vanuit haar eigen kinderen. “Ik heb twee kinderen. Tieme van bijna 16 jaar en Siep van 11 jaar. Zij hebben met geleerd om ongegeneerd door de ogen van een kind te kijken. Dat vergeten we als volwassenen eigenlijk te vaak. Ik heb kinderen in mijn omgeving dan ook laten proeflezen. Je krijgt dan echt leuke kinderfeedback terug. Ze wilden allemaal niet stoppen met lezen, fantastisch toch?!” Ook haar eigen kindertijd komt terug in het verhaal. “Er komen best wat verborgen elementen uit mijn eigen kindertijd voorbij!”

Over Josje en het geheim van de bluppers

Benieuwd waar het verhaal over gaat? “Het gaat over Josje, een cool meisje van acht jaar. Ze ontdekt een mysterieus luik in haar stoere meidenkamer. Wat zit daaronder? Josje doet haar uiterste best om dit verborgen te houden voor de rest van het gezin. Wat is die zoete geur? En waarom gaan haar haren ineens rechtop staan? Josje ontdekt een geheime wereld. Ze ontmoet grappige en kleverige vriendjes: de bluppers. Maar ook harige buurman Harrie. Samen bedenken ze een slim plan om haar ouders eindelijk met elkaar te laten praten.”

Benieuwd of dit lukt? Dat is te lezen in het boek. Het boek is voor €17,50 verkrijgbaar via Bol.com en boekscout.nl. Ook kun je het boek op titel of ISBN nummer bij 150 boekhandels in Nederland bestellen. Dan heb je het boek in 3 tot 5 werkdagen in huis.  Bekende Tilburger Jochen Otten nam het eerste exemplaar in ontvangst.