Nieuws

reuzenrad
Let op! Dit artikel is al 920 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse kermis krijgt dit jaar een reuzenrad (met high tea en diner)

Goed nieuws voor alle kermisliefhebbers: de Tilburgse Kermis krijgt dit jaar een reuzenrad! Vorig jaar liet de exploitant van ‘The View’ het op het laatste moment afweten. Dit jaar heeft Gemeente Tilburg, mede dankzij Albert Heijn Tilburg e.o, reuzenrad ‘SkyClub’ binnen kunnen halen. 

Albert Heijn is dit jaar een grote sponsor van het reuzenrad. De gemeente betaalde dit jaar 37.000 euro om verzekerd te zijn van de attractie. Het is overigens niet ongebruikelijk dat gemeenten betalen om attracties binnen te halen. Het Tilburgse college B&W geeft aan dat het reuzenrad beeldbepalend is voor de kermis. En dat kunnen we alleen maar beamen: een reuzenrad in de Tilburgse skyline zien wij maar al te graag! De locatie van het reuzenrad is nog niet bekend.

High tea en diner

Bijzonder dit jaar is de middag en avond die Albert Heijn en Bonheur Horeca Groep organiseren. Zij zorgen op de dinsdag van de Tilburgse Kermis (23 juli) voor een high tea en diner in de gondels van het reuzenrad. De Tilburgse supermarkt zorgt voor de ingrediënten en producten, Bonheur gaat aan de slag om er heerlijke gerechten van te maken. De high tea en het diner kun je overigens alleen winnen. Dit kan via een prijsvraag op Tilburg.com of door een badeendje te adopteren bij de Tilburgse badeendenrace.

Kermis kleurt blauw

Supermarkt Albert Heijn is dit jaar een belangrijke partner van de Tilburgse Kermis. Zo is het reuzenrad volledig in de kleuren van Albert Heijn, is er een grote spaaractie voor kermisattracties en zijn ze sponsor van de badeendenrace en kermisrun. Volgens supermarktmanager Mario Rijvers van AH XL begon het vorig jaar klein. “Ik ben op eigen initiatief badeenden gaan aanbieden in de winkel omdat ik graag een bijdrage wilde leveren aan het Ronald McDonald huis.” Mario vindt dat de kermis écht bij de stad hoort en wil daarom graag iets doen voor Tilburgers. Vandaar ook de kortingsactie op kermisattracties.

Badeendjes adopteren

Van 11 tot en met 30 juni kun je voor €5,- een badeendje adopteren in 21 Albert Heijn vestigingen in de regio Tilburg. In totaal bieden deze Albert Heijn winkels 4.000 eendjes aan. Hiervoor krijg je een toegangskaartje voor het reuzenrad en maak je kans op één van de prijzen van de badeendenrace (o.a. de high tea en het diner). AH XL biedt ook nog 100 XL eenden aan voor €100,-. De volledige opbrengst van de badeendenrace gaat naar het Ronald McDonald huis Middenwest-Brabant.

Over de Tilburgse Kermis

De Tilburgse Kermis vindt dit jaar plaats van vrijdag 19 juli tot en met 28 juli 2019. De grootste kermis van de BeNeLux trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Niet gek, want er staan ruim 200 attracties op drie kilometer aan kermis. Meer weten? Check ook eens deze pagina.

Reageer op dit bericht