Tilburgse kinderen ontwerpen kleding voor de koninklijke familie

Leerlingen basisscholen ontwierpen kleding voor de koninklijke familie

Maar liefst 120 kinderen van OBS Yore en de Jan Ligthartschool hebben in zes workshops op de locatie van Kunstkabaal gewerkt aan een creatief project rondom de koninklijke familie. Op woensdag 12 april is de laatste hand gelegd aan het werk door groep 3/4 van Yore en groep 5 van de Jan Ligthartschool.

De leerlingen van beide scholen mochten gratis deelnemen aan een workshop beeldende vorming en creëerden een groot kunstwerk. In iedere workshop van twee uur ontwierpen de leerlingen kleding voor de koninklijke familie van papier.

Kleding voor de koninklijke familie

Al schilderend hebben leerlingen prachtige kostuums, hoeden, schoenen en kapsels ontworpen en natuurlijk mochten ze die eerst zelf even passen. De papieren kleding werd op grote panelen geprikt met gaten voor hoofd en armen. Aan het einde van de workshop gingen alle kinderen met hun kledingstuk op de foto al dan niet met de hoed of het tasje van een klasgenoot. Alle ontwerpen zijn rond Koningsdag ergens in de stad te bewonderen. Onder andere in galerie “Kunstig” in de Noordstraat. Op 28 april is het werk ook te zien in Theaters Tilburg op Koningsdag: The Day After.

Op zaterdag 8 april werd een extra workshop gegeven voor de prijswinnaars van een “koninklijke” tekenwedstrijd. Andere kinderen uit Tilburg die zich hadden ingeschreven deden ook mee. Een selectie van dit werk zal ook tentoongesteld worden in de stad.

Kunstkabaal

Kunstkabaal Tilburg biedt kunsteducatie, creativiteitsontwikkeling, beeldende avonturen en workshops. Speerpunten in alle activiteiten van Kunstkabaal zijn maken, ontdekken en verwonderen. In een eigen atelier worden kunstlessen gegeven aan kinderen in drie leeftijdsgroepen. Voor kinderen die willen proberen starten vanaf 8 mei korte cursussen van vijf lessen. In de eerste week van de zomervakantie staat een creatieve zomerweek gepland. De KinderKunstKaravaan, workshops op spannende locaties in de stad, is dit seizoen nog te bezoeken in De Pont Museum en op een verrassingslocatie in de buitenlucht. In het najaar starten nieuwe kunstlessen in blokken van tien wekelijkse lessen + eindexpositie.

De locatie van KunstKabaal is te vinden in het kleuterschoolgebouw achter het gebouw van de Jan Ligthartschool aan de Ringbaan Oost 275. De ingang is via de speelplaats aan de Javastraat.

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg: