Tilburgse kinderen pimpen dienbladen voor goed doel

Zo op de valreep van het oude jaar is er recentelijk een nieuw initiatief leven ingeblazen. Het betreft een bijzondere samenwerking tussen Ondernemers van Koopboulevard Leyparc, Snens, Kompaan en De Bocht en meer dan honderd kinderen van diverse Brede scholen in Tilburg. Initiatiefneemsters van dit gebeuren zijn Sandra Westerveld, van Leen Bakker Tilburg-Zuid en Nancy Swaanen van Snens.

Sandra Westerveld vertelt: Bij Koopboulevard Leyparc vinden consumenten alles voor in en rondom het huis. Maar voordat je kunt gaan inrichten moet je natuurlijk wel eerst een “thuis” hebben. En dat heeft helaas niet iedereen. Daarom hebben wij het project Thuis-in-Tilburg opgestart.

Voor onze eerste editie van Thuis-in-Tilburg hebben meer dan honderd Tilburgse kinderen dienbladen omgetoverd tot kunstzinnige collector’s items. De kinderen zijn afkomstig van de Brede scholen: Heikant/Quirijnstok, Het Zand, Wandelbos, Koningshaven en Groenewoud. De dienbladen zijn gemaakt onder begeleiding van SNENS (een bureau dat zowel ontwikkeling als de uitvoering van educatieve kunstprojecten en workshops verzorgt. Opdrachtgevers zijn onderwijsinstelling, gemeentes, bedrijven, particulieren en andere instellingen.

Deze eerste limited-edition van Thuis-in-Tilburg wordt vanaf 22 december a.s. tentoongesteld en verkocht bij de winkeliers van Koopboulevard Leyparc.

Om 12.00 uur word de opening verricht door wethouder Blaauwbroek van de gemeente Tilburg.
De volledige opbrengst van de verkoop van deze dienbladen wordt geschonken aan Kompaan en De Bocht. Deze Tilburgse organisatie helpt moeders en kinderen aan een veilig thuis en probeert problemen bij opvoeding en ontwikkeling te voorkomen.

Op de website www.thuis-in-tilburg.nl kunt u stemmen op uw favoriete dienblad. Hiermee maakt u kans op mooie prijzen. Ook voor de meest gekozen kinderkunstenaar heeft men een verrassing in petto.
Op zondag 20 Januari 2013 vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats op Koopboulevard Leyparc. De ondernemers hopen dan een mooie cheque te overhandigen aan Kompaan en De Bocht. Een mooie vorm van samenwerking tussen commerciële bedrijven en organisaties met sociaal- welzijnswerk en onderwijsinstellingen in Tilburg!