Tilburgse klas maakt kans op plek in de BZTband XXL

BZTband XXL

Kinderen uit groep 6/7 van basisschool de Pendula uit Tilburg mogen op 14 juni auditie doen in Hilversum en maken kans op een plek in BZTband XXL. Deze muziekwedstrijd wordt georganiseerd vanuit ‘Meer muziek in de klas’ en het Zapp kinderprogramma de BZT Show.

‘Hou jij van muziek’

Kindermuziek schrijfster Marjolein Heine schreef speciaal voor deze wedstrijd het lied ‘Hou jij van muziek’. Onder begeleiding van filmcoach Lidi Toepoel maakten de kinderen er een echte videoclip bij, met hulp van een aantal enthousiaste ouders. Uit de ruim 375 inzendingen werden er 100 uitgekozen, waaronder hun lied ‘Hou jij van muziek’.

De kinderen behoren hiermee tot de uitverkorenen die auditie mogen komen doen in de categorie ‘zingen’. Hiermee strijden zij om een plek in de live muziekshow van de BZT Show. Het uiteindelijke doel is een plek in de BZTband XXL, die mag optreden voor Koningin Máxima.

BZTband XXL

Na de audities zijn er dertig klassen in de BZT muziekshows te zien. Tijdens deze shows staat er elke week een andere categorie centraal: van zingen, rap tot huis-, tuin- en keukenpercussie. De muzikale helden Maan, Gers Pardoel, Benjamin Herman, Krystl en Kenny B geven de klassen tips en moedigen ze aan tijdens de shows. De helden en de kijkers selecteren uiteindelijk welke tien klassen deel uit gaan maken van de BZTband XXL.

De winnende klassen mogen dus voor Koningin Máxima optreden tijdens het Kerstgala, met een lied gemaakt door Eric van Tijn. Maar de eerste stap is het doorkomen van de audities. Het lied ‘Hou jij van muziek’ is hier te bekijken: