logo

Tilburgse Korvel krijgt interactief kunstwerk: Drôome Lôoper

Linten

De start van 2022 is ook het startschot voor het nieuwe kunstwerk Drôome Lôoper. Een interactief kunstwerk over de dromen van de Korvelseweg. Het komende halfjaar staan kunstenaars Tom Heintz, Jolein Kop en Justin Jankovits met het dromen loket op verschillende plekken in de straat. Samen met de bewoners en ondernemers uit de buurt willen ze in gesprek gaan over dromen. Lees verder.

Deze dromen worden verzameld en zullen samen de rode draad vormen voor het kunstwerk wat dit jaar zal worden gepresenteerd. Een licht installatie waarin het publiek met zijn hoofd in de wolken staat en kan luisteren naar de dromen van de buurt. Als de zon ondergaat, gloeien de Loopers en de droomwereld van de buurt op.

Soundscape van de dromen uit de buurt.

Voor dit project vertrekken de kunstenaars vanuit de verhalen van de mensen uit de buurt van de Korvelseweg. In de beginfase willen ze op verschillende plekken in de straat mensen interviewen rondom thematiek dromen. Zo gaan de kunstenaars op zaterdag 5 maart en zaterdag 2 april de Korvelseweg op om dromen te verzamelen. Wat was jouw droom als kind? Wat is jouw droom nu? Wat heeft jou naar de Korvelseweg gebracht? Met een rijdend dromen loket met een grote spiegel erin worden buurtbewoners geïnterviewd. Op dit loket ligt een grote spiegel die op de wolken is gericht. In deze spiegel zijn de vragen van het interview gegraveerd. Met het rijdende dromen loket gaan ze langs de deur, maar zullen ook op buurtfeesten, braderieën of andere evenementen van de buurt staan om op die manier dromen te vangen. Die worden uiteindelijk gemonteerd tot een muzikale soundscape die in de 3 installaties te horen zijn.

Achtergrond project

Het project is ontstaan vanuit de vraag van de ondernemersvereniging Korvel Vooruit. De vereniging wilde een kunstwerk waarbij de buurt kan participeren, wat kan veranderen en wat zorgt voor een gespreksstarter. Omdat het steeds geüpdatet kan worden, blijft het bijdragen aan de buurt en zal het voor een gesprek blijven zorgen. Hiervoor gaan de kunstenaars actief op pad om de dromen van bewoners, ondernemers en de buurt te verzamelen.