Tilburgse kunstenaar Atilla fleurt Korvelplein op met positieve boodschap

atilla

Daar hebben we ‘m weer: Atilla. De Tilburgse kunstenaar verspreidde afgelopen maand meerdere stickers in de stad met een positieve boodschap in meerdere talen. Want: het komt allemaal goed. De kunstenaar kreeg veel positieve reacties en besloot daarom om zijn project wat groter aan te pakken. 

“De stickers hebben een positieve impact, dus ik ben meteen met wat mensen gaan overleggen om het wat grootser aan te pakken.” En dat is gelukt: een pand in de wijk Korvel dat op de nominatie staat om gesloopt te worden, is verrijkt met twee prachtige kunstwerken met dezelfde positieve boodschap als de eerdere stickeractie.

“Ik kom zelf uit de Korvel dus vond ik het leuk om hier te beginnen. Het leek me leuk om ervoor te kiezen om een pand wat al iets vervallen is op te fleuren. Daarom heb ik voor deze plek aan het Korvelplein gekozen. Ik dacht: als het gebouw toch gesloopt wordt, laat ik er dan iets positiefs op achterlaten.”

Leuke reacties

Atilla kreeg veel positieve reacties toen hij de schildering aan het maken was. “Veel mensen kwamen een babbeltje maken toen ik bezig was. Ik vond het extra leuk dat mensen mijn stijltje herkenden en me vroegen of ik de verspreider van de stickers was die eerder opdoken in de stad.”

De kunstwerken op het pand op het Korvelplein zijn dan ook gebaseerd op de eerdere stickers. “Niet teveel details, speels, een beetje kinderlijk, fijne kleuren en het belangrijkste: een positieve boodschap.”

Geen vervuiling

Goed om te weten, is dat de stickers eigenlijk geen echte stickers zijn. “Het is heel dun papier wat oplost en vervolgens weer verdwijnt,” vertelt de kunstenaar. “Ook is het heel makkelijk van een oppervlakte af te trekken. Er is dus geen sprake van vervuiling of van schade van objecten.”