Tilburgse kunstenaar schildert prachtige schilderijen van de stad

Kunst in combinatie met de stad: wij houden ervan. Of het nu gaat om de schitterende street-art in de stad, mooie visuals die je als poster in je woonkamer op kunt hangen of fotografie van onze skyline. Nu hebben we weer iets moois ontdekt. Tilburger Anton van Tilborg maakt namelijk prachtige schilderijen van olieverf waarin de stad Tilburg is verwerkt. Lees snel verder. 

Tijdens zijn diensttijd heeft Anton een cursus modetekenen gedaan en zo is zijn passie voor schilderen ontstaan. “Na heel veel realistisch werk en portretten ben ik nu al weer een tijdje bezig in deze stijl: realistisch en kubisme.” Zijn werk blijft niet onopgemerkt, ook buiten Nederland valt zijn werk op. “Mijn schilderijen ‘Chablis’ en ‘Porte Noël’ hangen in een restaurant in Chablis, Frankrijk. En laatst is mijn ‘André Rieu-schilderij’ naar Kroatië verstuurd.”

Op de jaarlijkse expositie in Het Laar liet Anton zijn Tilburgse collectie zien. Met succes. “Daar heb ik ‘De Heuvelse Kerk’ en ‘Het Paleis-raadhuis’ verkocht.” De werkwijze van Anton is als volgt: “Eerst maak ik een foto van de locatie, daarna een tekening, die zet ik op met acryl verf – dat droogt snel – en daarna breng ik twee lagen olieverf aan voor een mooie, volle kleur.”

Schilderijen

Hieronder zie je een aantal Tilburgse schilderijen die Anton gemaakt heeft.

Het schilderij van de Heuvelse kerk is eerder al door Anton verkocht.

Een mooi exemplaar van de Schouwburg.

Verkoop

Anton verkoopt zijn prachtige werken voor de liefhebber. Een schilderij uit de serie van Tilburgse gebouwen kost €500,-. Het schilderij boven het artikel – die van het Spoorpark – is 80 bij 50 centimeter en is bijvoorbeeld nog te koop. Liever een kleiner formaat? Die kosten je €250,-. De schilderijen komen echter zonder lijst, want op de randen is ook geschilderd. Wil je een aanvraag doen voor een schilderij? Neem dan contact op met Anton via antonvantilborg01@gmail.com.