Tilburgse kunstenaar wint Awesome pitch; nieuw kunstwerk in de Piushaven

kunstwerk in de piushaven

De Piushaven krijgt er een nieuw kunstwerk bij. Kunstenaar Piet Hoofs gaat gedichten van stadsdichters uit het verleden en de toekomst aan de waterkant van de Piushaven bikken/graveren. Dinsdagavond 21 augustus pitchte hij dit idee tijdens de PitchNight van de Awesome Foundation. Als winnaar ontving hij €1.000,- om zijn idee uit te voeren. 

Met het project ‘Stadsdichters en Haven’ wil gepensioneerd beeldend kunstenaar Piet het werk van stadsdichters zichtbaar maken in het straatbeeld. Hij gaat twee regels van het werk van stadsdichters graveren aan de waterkant zodat dit uiteindelijk één lang gedicht of poëtische tekst wordt.

kunstwerk in de piushaven

Voor de tiende keer reikt de Awesome Foundation €1.000 uit aan een Tilburger met een goed idee om de binnenstad op te fleuren. PitchNight #10 vond dit keer plaats in de gloednieuwe flexwerkplek Thrive Co-working boven Mercure.

De andere ideeën

In totaal kregen vier Tilburgers de kans om daar hun idee te pitchen. Zo kwamen Atilla en Amber met een plan om afval om te buigen tot iets moois, proberen Pleuni van Tongeren en Josefine van Kooten op speelse wijze de Tilburgse architectuur onder de aandacht te brengen en probeert Lucy Bathgate mensen te motiveren om met een ‘Blauwe Tuin’ hun omgeving watervriendelijk te maken.

Terugblik op de Jaozeetie

Tijdens de PitchNight kwamen ook de vorige winnaars van de PitchAvond nog even langs. Noortje van Venrooij en Bas Horsten wonnen na hun pitch het geldbedrag voor rariteitenkabinet Jaozeetie. Deze tentoonstelling tijdens de Tilburgse Kermis gaf een bijzonder kijkje op de Tilburgse geschiedenis: van de tas van Rode Stien tot de middenstip van Willem II ui 1955. Extra leuk: aanstaande zaterdag is de Jaozeetie nog één keer te bekijken in de Spoorzone.

Awesome Tilburg geeft iedere twee maanden €1000,- aan inwoners die een fantastisch idee hebben voor een mooiere, gezelligere, leukere binnenstad. Eerder kwamen de Straatdrukkerij, Graffitikunst, Pakje Kunst-automaten en Smile Tiles al uit de koker van de Awesome Foundation. De volgende PitchNight is trouwens 20 november, toffe ideeën zijn nog welkom!